HC Energie Karlovy Vary

Starší dorost doma nezvládl derby s Plzní

HC Energie Karlovy Vary - HC Plzeň 1929 2:5 (1:1, 0:2, 1:2)
Starší dorostenci teprve podruhé v sezoně prohráli. A to zrovna v derby s indiány. Plzeň hrála lepší hokej a prosazovala se snadněji než domácí. Pěknou brankou se uvedl Štěpán Csamango (na snímku), prohru svého týmu ale nedokázal odvrátit on, ani nikdo jiný z energetiků.
Extraliga staršího dorostu, 7. kolo, st 28.9.2011, KV Arena
Karlovy Vary
Plzeň
2:5
1:1, 0:2, 1:1
Branky a nahrávky: 2. Čápek, 51. Csamango (Hroch) - 14. Shleiss (Moravčík, Kubalík), 25. Kubalík (Andrlík), 27. Šmíd (Moravčík, Schleiss), 45. Shleiss (Kubalík), 59. Kubalík (Přikryl, Schleiss). Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 49. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4, 2:5.
Karlovy Vary: Fečo (Nguyen - Son) - Červenka, Matyáš, Vaněk, Michálek, Priškin - Csamango (A), Bečka (C), Čápek, Klíma, Gorčík (A), Jirušek, Ziegler, Vrána, Hroch
Plzeň: Pacl (Karafiát) - Němeček, Kubík, Šmíd (A), Marcel, Lobo, Moravčík, Andrlík, Holý - Sladký, Šimandl, Mašek, Schleiss, Zimmermann, Polata, Kubalík, Uhlík, Přikryl, Tulačka (C), Ryba, Kepka

Komentář k utkání

Zápas začal pro domácí Energii na výbornou. Už po 97 sekundách hry se prosadil ve skrumáži před brankou Bronislav Čápek. Plzeňské hokejisty inkasovaná branka nabudila, přes organizovanou obranu soupeře se však prosazovali jen ztěžka. V dobré šanci se ocitl kapitán Tulačka, Fečo ale jeho pokus z bezprostřední blízkosti zneškodnil. Indiáni se dočkali ve 14. minutě a to v početní výhodě. Krásnou kombinaci zakončil přesnou střelou Jan Schleiss. Za domácí se snažil odpovědět Csamango, Pacl byl ale pozorný. Stejně jako Fečo při ráně Marcela. První třetina tak skončila smírně.

Ve druhé části vládli hosté z Plzně. Andrlíkovu dělovku nejprve domácí gólman vyrazil mimo. Poté zlikvidoval i Shleissův nájezd. Na střelu Dominika Kubalíka, který byl před ním úplně sám, už ale nestačil. A ve 27. minutě už to bylo o dva góly. Michal Šmíd se dostal v přesilovce k dorážce a navýšil skóre. Domácí byli potom úplně rozhození, indiáni si dělali, co se jim zlíbilo a jen díky Fečovi nepřidali další zásahy. Karlovarští si počínali bezradně. Ke konci třetiny se domácí přece jen trochu zvedli, Priškinova střela ale skončila v Paclově výstroji a Plzeň svůj náskok hlídala spolehlivě.

Hosté byli nadále lepší a čtyři minuty po začátku třetí třetiny se znovu prosadili. Jan Schleiss jel ve vlastním oslabení sám na brankáře a bekhendovou střelou mu nedal šanci. Domácí vykřesali naději v polovině třetí třetiny, kdy se ve dvojnásobné přesilovce trefil Štěpán Csamango. Jenže další šance si Karlovarští vytvořit nedokázali, naopak Fečo si musel dát pozor na Šmídovu ránu. Energie to nakonec zkusila bez brankáře, odměnou jí byla pátá inkasovaná branka. Do opuštěné klece poslal kotouč Dominik Kubalík. Hosté si tedy odvážejí z lázeňského města tři body.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (trenér HC Energie Karlovy Vary): Příčiny porážky jsou jednoduché. Prohrávali jsme většinu osobních soubojů a organizace hry se nám sesypala jako domeček z karet. Soupeř byl lepší, nebyli jsme schopní mu konkurovat. Vyhrál zaslouženě. Chtěli jsme eliminovat dvojici Kubalík - Schleiss, ale to se nám nepovedlo a ti hráči ten zápas rozhodli. Můžeme soupeři jenom pogratulovat.