HC Energie Karlovy Vary

Shazovaly nás časté a zbytečné fauly, vidí příčinu prohry v derby Tomáš Klíma

V juniorském derby mezi Energií a Plzní určitě nebyla nouze o vyložené šance, menší potyčky či branky. Bohužel pro domácí, toho posledního bylo více na plzeňské straně, a tak se indiánům podařilo čtyřmi góly vyloupit KV Arenu. Alespoň jedním ze dvou čestných úspěchů za domácí se prezentoval navrátilec z A mužstva do juniorské kategorie Tomáš Klíma. „Chybělo štěstí, Po celý zápas jsme vždy chodili sami na branku a především koncovka nás v dnešním zápase hodně trápila,“ hodnotí sobotní neúspěch slovenský forvard ve službách Energie.

Vraťme se na začátek, jak byste okomentoval váš vstup do zápasu?
Vstup do utkání jsme sice neměli nejhorší, ale shazovaly nás časté a zbytečné fauly v naší třetině, z čehož jsme pak dostávali góly. Určitě jsme si začátek utkání představovali trochu jinak.

Nesnažil se trenér po nepovedené úvodní třetině změnit styl hry?
Nemyslím si, snažili jsme se hrát dál stále to samé s tím, že se musíme vyvarovat zbytečných vyloučení a drát se do zakončení. Na začátku zápasu to ještě nebylo tak zlé, čili nebylo třeba něco ve strategii měnit.

Jako první energetik jste skóroval, jak tuto akci popisuje aktér?
Při první brance jsem nahodil puk do rohu. Jarda Kverka mi odtud poslal puk přímo před branku. Mně se puk na chvilku zamotal mezi nohy, ale nakonec se mi podařilo z otočky vystřelit na branku a naštěstí to tam spadlo.

Ve třetí třetině jste se prezentovali obrovským tlakem, ale bez výsledku. Čím to?
Myslím si, že chybělo i trochu toho štěstí. Po celý zápas jsme vždy chodili sami na branku a především koncovka nás v dnešním zápase hodně trápila. A pak samozřejmě ta vyloučení.

Nyní odjinud. Budou Vás fandové vídat nadále v dresu A týmu nebo juniorského celku?
Bavil jsem s trenérem a dnes jsem si šel zahrát zhruba po týdnu, co jsem byl mimo hru. Ale mám nějaké náznaky, že bych v nedělním utkání proti Zlínu měl nastoupit za seniorský výběr.

Jak hodnotíte styl hry karlovarských seniorů a juniorů?
Samozřejmě jako všude jinde, je to rychlejší a tvrdší. U áčka je třeba více rozmýšlet tady je to takové „ulítanější“, ale i přesto to není o nic lehčí.

Přetrvává problém v naší koncovce, vidí příčinu porážky v derby trenér Karel Mlejnek

Karel Mlejnek Plzeňští si krátce po úvodním hvizdu vytvořili náskok, který již jen navyšovali. Energetici se vzmohli jen na zkorigování konečného stavu pouhými dvěma góly. V závěru utkání sice dostali domácí hosty pod tlak, ale víc jak jedna branka z toho nebyla. Co tedy rozhodlo sobotní duel? „To je velmi jednoduché. V dnešním utkání nám chyběl pohyb a agresivita, v tom nás soupeř předčil. Trošku nás také mrzí naše organizace hry, jelikož si nemůžeme dovolit dostat dva góly ze samostatných nájezdů. To jsou obrovské chyby. Samozřejmě koncovka, ta v dnešním zápase nebyla dobrá. A mrzí nás to po dvou vítězstvích v řadě, ale nedá se nic dělat,“ zhodnotil hru svých svěřenců hlavní trenér.

Jak již bylo řečeno, domácí se v derby s Plzní prezentovali jen dvěma puky v síti indiánů. Šancí, brejků a nebezpečných střel přitom měli Karlovarští dostatek. Co tedy stojí nízkou produktivitou karlovarského juniorského výběru?. „Měli jsme málo přesilových her, soupeř měl dnes větší počet přesilovek. Myslím si, že i hostující brankář zachytal velmi dobře. Je to gólman, který chytá za národní tým do osmnácti let, a dnes se jen potvrdily jeho kvality. Ale na druhou stranu tu je naše žalostná koncovka. Měli jsme plno šancí, ze kterých jsme mohli vstřelit branku, ať už to byly střely mezi body nebo dva samostatné nájezdy, které naopak soupeř dal, čili koncovka je náš hlavní problém ,“ pokračoval v rozhovoru kouč mladých energetiků.

Ještě nedávno působili v dresu seniorského výběru. Nyní jsou opět k vidění o kategorii níž - v juniorech. Řeč samozřejmě není o nikom jiném, než o forvardech Michalu Vachovcovi a Tomáši Klímovi. Bude jejich setrvání v nižší kategorii dlouhodobější nebo jsou zde jen jako výpomoc? „To vám nemůžu s určitostí říct. Bude se to vždy odvíjet od aktuálního stavu našeho áčka. My to vždy řešíme s trenéry operativně za pochodu. V sobotu to bylo tak, jak to bylo. Co se bude dít dále, nemohu říct,“ ukončil své hodnocení Karel Mlejnek.

Související články

Reportáž | so 8.10.2011

Juniorské derby ovládla Plzeň