HC Energie Karlovy Vary

Starší dorost Sparty dobyl KV Arenu


St. dorost: HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 1:5 (1:3, 0:2, 0:0)
Mladí energetici prohráli na vlastním ledě, když nedokázali držet krok se sparťanskými hráči. Sice se jim podařilo po obdrženém gólu vyrovnat, když se trefil Štěpán Csamango, ovšem další góly stříleli již jen hosté z Prahy. Energie nedokázala efektivně bránit a v útoku se jí příliš nedařilo, ani přesilové hry jí nevycházely dle představ. Spartě tak stačilo pozorně bránit a vyrážet k rychlým protiútokům nebo využívat přesilovky.
Extraliga staršího dorostu, 0. kolo, st 12.10.2011
Karlovy Vary
Sparta
1:5
1:3, 0:2, 0:0

HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 1:5

Branky a nahrávky: 11. Csamango (Zadražil) - 7. Brém (Pokorný, Košťálek), 18. Matějček (Procházka, Simon), 19. Pokorný (Březina, Preševa), 37. Preševa (Březina), 39. Procházka (Matějček, Košťálek). Rozhodčí: Valenta - Brejcha, Suchánek Vyloučení: 4:5 Využití: 1:2 Střely na branku: 25:34 Diváci: 60.
Karlovy Vary: Fečo - Kutnar, Červenka, Šafář, Veverka, Vaněk, Michálek, Priškin, Kodl - Molnár, Csamango, Bečka, Harkabus, Tomeček, Gorčík, Petrov, Jirušek, Zadražil, Vrána, Hroch
Sparta: Neužil - Keller, Košťálek, Kliment, Slavíček, Vacek, Březina - Hemr, Procházka, Bartoš, Brém, Pokorný, Pulkrab, Preševa, Matějček, Simon, Krudenc, Široký

Komentář k utkání

Úvod třetiny se nesl ve znamení opatrného oťukávání obou týmů, první však začali ohrožovat branku soupeře hosté ze Sparty. Často pobývali v obranném pásmu domácích a ohrožovali brankáře Feča. Zmatky v obraně domácích potrestal v sedmé minutě Tomáš Brém, a i když na začátku jedenácté minuty srovnal v přesilovce Štěpán Csamango, hosté neponechali nic náhodě a pokračovali v agresivní hře v domácí třetině, čímž nutili energetiky k chybám. Těm se především nedařilo vyhazovat puky po závarech před brankou. Gól hostujícího Matějčka padl poté, co se jeho spoluhráči Simonovi podařilo objet branku a naservírovat puk před brankoviště, kde již střelec neměl problém uklidit touš do síťky domácí branky. Zmar domácích završil v první třetině přesilovkovým gólem Pokorný.

V druhém dějství se sice energetici pokoušeli pohnout s nepříznivým stavem utkání, ale nepřesnostmi v útoku i v obraně se sami připravovali o brankové příležitosti. Spartě tak stačilo pozorně bránit a unikat do protiútoků. Zásadní pro druhou třetinu byla nevyužitá minutová přesilovka domácích pěti proti třem, kdy pořádně neohrozili hostujícího brankáře. Trest přišel v podobě bleskově proměněné přesilovky na konci třetiny, kdy se prosadil Preševa a vzápětí přidal pátý gól do karlovarské branky Procházka, jenž uzavřel skóre zápasu.

I v závěrečném dějství začali energetici chybovat v obranném pásmu, tentokrát ale jejich pokusy brankář Fečo zneškodnil. Domácí se snažili zkorigovat nepříznivý stav, zejména v přesilových hrách, ale jejich snaha narážela na nepřesnosti nebo na připraveného brankáře Sparty. V půli třetiny upadla hra oboustranně do nepřesností a utkání se i přes několik ojedinělých šancí na obou stranách jen dohrávalo - po gólu volal především únik Jiruška s Vránou nebo střela hostujícího Bréma, která tečovaná skončila na pravé tyči domácí brány.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary):

Ověřili jsme si, jaké máme obrovské rezervy v hokeji proti mužstvu Sparty, které hraje v této soutěži nejmodernější hokej nejvíc se blížící mezinárodnímu pojetí hokeje. My jsme dnes na soupeře vůbec nestačili, Sparta byla jednoznačně lepší.

Pavel Geffert (HC Sparta Praha):

Těší nás, že jsme tu dnes pět jedna vyhráli,bylo to pro nás důležité, protože jsme poslední dva zápasy prohráli, tak jsme rádi, že si snad kluci začnou zase věřit.