HC Energie Karlovy Vary

Starší dorost podlehl v prodloužení Pirátům

St. dorost: Piráti Chomutov - HC Energie 2:1pp (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Podobně jako junioři, ani starší dorostenci nedokázali v duelu s Chomutovem uspět. Celý zápas doháněli náskok soupeře a ani jednou se nedostali do vedení. Získali však alespoň jeden bod. Jedinou branku Energie v tomto zápase zařídil Alexander Molnár.
Extraliga staršího dorostu, 12. kolo, so 15.10.2011
Chomutov
Karlovy Vary
2:1p
0:0, 1:0, 0:1 - 1.0
Branky a nahrávky: 21. Hlava N. (Kaše), 63. Kaše - 42. Molnár (Vrána). Vyloučení: 3:2. Bez využití.. Diváci: 150. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Chomutov: Maštalířský (Dvořák) - Havel, Hlava D., Ringler, Hlava N., Fronk, Kämpf, Souček, Procházka, Pastyřík, Šmíd, Drobný, Černý, Tejnor, Cestr, Zezula, Kaše, Huňady, Hejcman, Szathmáry, Chrpa
Karlovy Vary: Kuntár (Nguyen-Son) - Červenka, Šafář, Veverka, Molnár, Csamango, Vaněk, Bečka, Harkabus, Michálek, Klíma, Gorčík, Petrov, Jirušek, Kodn, Vrána, Hroch

Komentář k utkání

První třetinu zápasu ovládal bezpochyby domácí tým. Hned třikrát se ozvala za brankářem Davidem Kutnárem zvuk, znamenající trefení puku do brankové konstrukce, nebo přesněji tyče branky hostující Energie. Nejblíže ke vstřelení gólu měla dvojička Ondřej Kaše a Derek Hejcman, kteří dělali hostům nemalé problémy. První třetina branku nepřinesla a tak stav zápasu byl 0:0.

Druhou třetinu začali Piráti nejlépe, jak mohli. Po buly se k brance hostí vydal Ondřej Kaše a Nicolas Hlava. Uplynulo pouze deset sekund ze hry, a domácí se dostali do vedení. Ondřej Kaše před bránou nahrával do protipohybu brankáře a Nicolas Hlava vstřelil úvodní branku v zápase. Do poloviny druhého hracího času se domácím dařilo útoky Energie úspěšně likvidovat, ale poté se hosté zvedli a začínali hrozit. Naštěstí pro domácí se žádný kotouč do branky Tomáše Maštalířského nedostal a tak po druhé třetině domácí vedli 1:0.

Třetí třetinu začali naopak lépe hosté z Karlových Varů, kteří v čase 41:57 vyrovnali na 1:1. Po nenápadné akci se prosadil Alexandr Molnár. Hosté v závěrečné třetině měli několik šancí, ve kterých mohli otočit stav zápasu na svou stranu, ale vždy chybělo takzvané štěstíčko a zbytek pochytal Tomáš Maštalířský v bráně domácích. Piráti se mohli radovat v sedmapadesáté minutě, ale Derek Hejcman trefil pouze tyč brány hostujícího Davida Kutnára. Po nerozhodném stavu se šlo do prodloužení.

V první minutě prodloužení se puku ujali domácí, ale žádná větší šance z toho nebyla. To se nadalo říci o šanci Karlových Varů. Duo Karlovarských se ale nedohodlo a šanci propásli. Bonusový bod si připsali domácí, dvě minuty před koncem prodloužení se trefil z dorážky Ondřej Kaše. Chomutov porazil Karlovy Vary 2:1, po prodloužení.