HC Energie Karlovy Vary

Do KV Areny zavítají mistři z Třince

Po prohře s pátými Budějovicemi se pokusí Energie prosadit proti šestému Třinci. Úřadující mistr extraligy měl trochu rozpačitý rozjezd, v posledních utkáních se mu však vrátila forma, a karlovarské hokejisty tak nečeká nic jednoduchého. Přijďte je podpořit! Zápas začíná v neděli v 17:30!
Kde sledovat utkání: Online přenos | SMS servis | Video přenos
Vstupenky zakoupíte na: Ticketportal.cz

Nová jména v sestavě

Letní pauza udělala v kabině Ocelářů slušný průvan. Gólman Duba se sice vrátil z hostování ve Zlíně, hned ale zamířil na další a to zahrát si KHL do Popradu. Lukáš Krajíček se pro změnu upsal Dinamu Minks. Dvojice Vágner a Koudelka zase zamířila do Hradce Králové. Martin Růžička hostuje v Chabarovsku, úplně klub opustil karlovarský odchovanec Vojtěch Polák (švýcarský Kloten Flyers) a Marek Zagrapan (HPK Hämeenlinna – Finsko). Martin Podešva zkouší štěstí ve Znojmě.

Novými tvářemi jsou dva beci a dva útočníci. Mario Cartelli se vrátil z hostování ve Slovanu Bratislava. Rob Davison přišel až z AHL, z klubu Albany Devils. Svými góly by měli přispět Michal Chovan, který dorazil ze Zvolenu, a Patrik Valčák, který je v Třinci na zkoušce.

Pomalý začátek a lídři týmu

Úvod extraligy moc třineckým hokejistům nevyšel. Z prvních tří zápasů vydolovali jediný bod. Nakopla je ale výhra 7:2 v Boleslavi. Nad Slavií a v Litvínově uspěli Oceláři vždy 4:0 a body začaly naskakovat. V posledním utkání porazil Třinec silné Pardubice poměrem 3:2. V tabulce je na šestém místě se sedmibodovým náskokem na Energii a ztrátou šesti bodů na vedoucí Liberec.

V produktivitě táhnou klub hlavně dva hráči. Lukáš Zíb i David Květoň mají shodně devět kanadských bodů. Hlavně díky nim se Třinci zatím daří. Po sedmi bodech mají Ladislav Kohn a Josef Hrabal. Oporou je i gólman Peter Hamerlík, úspěšnost zákroků drží lehce nad 92.5%.

S Václavem Baďoučkem o rostoucí marodce

Václav Baďouček V obraně se nově objevil Martin Parýzek a Adam Schusser. Z jakého důvodu jste je povolali?
Martina Parýzka jsme si stáhli z hostování z Písku, protože se nám zranil Roman Prošek. Další ztrátou v obraně je Petr Gřegořek se zablokovanými zády. Minimálně po dobu zranění těchto dvou s námi Martin zůstane. Poté se podle jeho aktuální formy rozhodneme, jestli si ho ve Varech už necháme, nebo zda se vrátí do Písku. Abychom měli osm beků, povolali jsme také Adama Schussera z juniorky.

Jaký je zdravotní stav Romana Proška a Petra Gřegořka?
Roman by se v průběhu příštího týdne mohl zapojit do tréninku. Má lehčí problém s kolenem. Petr si ve čtvrtek ráno na tréninku hnul se zády a má je v kříži zablokovaná. Nyní podstupuje intenzivní léčbu, chodí na kapačky a pracuje na něm fyzioterapeut. Jeho návrat si netroufnu odhadnout, v neděli každopádně do zápasu nenaskočí.

Zraněného bohužel máte opět i Lukáše Mensatora…
Lukáš Mensator si obnovil poranění, které utrpěl před 14 dny. Ačkoli tvrdil, že se cítí lépe, než v prvním případě, magnetická rezonance ukázala opak. Podle slov lékaře to vypadá na minimálně čtrnáctidenní pauzu.

Lukáš tedy zřejmě neměl zranění zcela doléčené. Kdo rozhodl o jeho nasazení v Litvínově?
Že v úterý naskočí, bylo rozhodnutí Lukáše. Jeho vyšetření žádný větší problém neukázalo, takže jsme jen čekali, až řekne, že se cítí v pořádku. V případě takového zranění vždy záleží na pocitech hráče. Já nikoho nenutím, aby hrál, pokud se na to necítí. Lukášovo rozhodnutí se bohužel nakonec ukázalo jako předčasné.

Připravujete se na úřadujícího mistra nějak speciálně?
Náš režim přípravy je stejný jako na každého jiného soupeře. Na nedělní poradě si o soupeři něco povíme na videu. Třinec je velice nebezpečné mužstvo v útoku. Nesmí se proti nim ani na chvilku polevit v ostražitosti, protože každou brejkovou situaci nebo vyloučení dokážou potrestat. Musíme tedy hrát dobře odzadu. V posledních zápasech se nám to daří, i když ne po dobu celého zápasu. Tím, že nám vypadli dva hráči, je naše defenziva extrémně vytížená. Přesilovky a oslabení dohrávají tři čtyři obránci a síly jim pak už někdy schází.

V posledních zápasech hrajete se soupeři vyrovnaný hokej, nebo jste i lepší. Body přesto nepřichází. Kde je problém?
Nedaří se nám v klíčových momentech, kdy můžeme soupeři odskočit na dvě tři branky. Máme tlak, ale nedokážeme ho zužitkovat. Naopak téměř každá naše chyba končí gólem v naší síti. Potřebujeme být zarputilejší při bránění našeho brankoviště a lépe využívat šance ve zlomových momentech.

Poslední kolo

HC MOUNTFIELD - HC Energie Karlovy Vary 4:3sn (2:2, 0:0, 1:1 – 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Květoň (Mikuš), 13. Červený (Martynek), 56. Květoň (Mikuš), 65. Gulaš - 10. Pech (Nosek), 16. Dej (Melenovský, Mocek), 43. Dej (Melenovský).

HC Oceláři Třinec - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Hrabal (Marosz), 11. Adamský (Lojek), 25. Havel (Chovan, Zíb) - 24. Starý (Koukal, Kolář I.), 56. Zohorna.

Statistiky

HC Energie Karlovy Vary
Utkání v extralize12 - 2 - 0 - 3 - 7 – 30:43 – 9 b
Průběžné umístění13. místo
Nejproduktivnější hráčLukáš Pech – 14 bodů (7+7)
Nejlepší střelecLukáš Pech - 7 branek
Nejlepší nahrávačLukáš Pech - 7 asistencí
Nejlepší v +/-František Skladaný +6 bodů
Nejtrestanější hráčPetr Gřegořek - 20 TM
Brankáři Lukáš Mensator 89.45 %, 3.54 g/z
Marek Benda 87.72 %, 4.29 g/z
Tomáš Závorka 90.00 %, 3.05 g/z
Úspěšnost přesilovek6.8 % (13. místo v extralize) *
Úspěšnost oslabení84.6. % (12. místo v extralize) *

HC Oceláři Třinec
Utkání v extralize10 - 4 - 1 - 2 - 3 - 31:24 - 16 b
Průběžné umístění6. místo
Nejproduktivnější hráčLukáš Zíb, David Květoň - 9 bodů (2+7)
Nejlepší střelecMartin Adamský– 5 branek
Nejlepší nahrávačLukáš Zíb, David Květoň - 7 asistencí
Nejlepší v +/-Josef Hrabal, Jan Peterek +7 bodů
Nejtrestanější hráčLadislav Kohn - 38 TM
Brankáři Martin Vojtek 100 %, 0 g/z
Peter Hamerlík 92.55 %, 2.51 g/z
Úspěšnost přesilovek14.9% (3. v extralize) *
Úspěšnost oslabení96.3 % (1. v extralize) *
*Zdroj: iDnes.cz

Vzájemné zápasy 2010/2011

09. kolo HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 3:4 sn.
22. kolo HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 3:2 sn.
35. kolo HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 4:3 pr.
48. kolo HC Energie Karlovy Vary . HC Oceláři Třinec 2:4

Sestavy z posledního utkání

HC Energie Karlovy Vary: Závorka - Nosek, Gulaši, Bombic, M. Rohan, Gründling, Mocek, Schusser, Parýzek - Kumstát, Pech, Košťál - Zucker, Skuhravý, Zaťovič - Dej, Melenovský, Skladaný - Kupec, T. Klíma, Kuběna.

HC Oceláři Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Lojek, Hudec, Richter, P. Hořava - D. Květoň, Bonk, Marosz - Kohn, Peterek, Adamský - Havel, Polanský, Chovan - Hrňa, Koudelka, Orsava


Vyzrají energetici na poslední mistry?

Související články

Reportáž | ne 16.10.2011

Mistr řádil v KV Areně