HC Energie Karlovy Vary

Boleslav uvidí souboj posledního s předposledním

Energetiky čeká po domácí prohře s Třincem opět venkovní zápas. Tentokrát se představí na ledě Ško – Energo Areny, ve které hraje Mladá Boleslav. Oba soupeři zatím nasbírali stejně bodů, Středočeši mají odehráno o dvě utkání méně, a přesto už stačili vyměnit trenéra. Jeden z klíčových zápasů podzimu startuje v úterý od 17:30!
Kde sledovat utkání: Online přenos | SMS servis | Video přenos

Změny v kabině

Nejčerstvější změna se udála na trenérské lavičce. Neúspěšného Vladimíra Jeřábka nahradilo ve funkci duo Milan Hnilička – Vladimír Hiadlovský. „Já těm hráčům věřím. Je tu vůle, je tu snaha. Musíme prostě věřit, že se to otočí, a že se výsledky naší systémové práce ukážou,“ řekl po svém jmenování bývalý reprezentační gólman a mistr světa. Oba trenéři by měli mít v klubu rovnocenné role, každý však bude mít své úkoly.

Mladá Boleslav, ve snaze vyhnout se už konečně baráži, překopala v létě téměř celý svůj kádr. Jmen v kolonce příchodů a odchodů je opravdu mnoho, proto zde uvádíme jen nejdůležitější změny. Mezi novými tvářemi najdeme třeba Davida Výborného, který přišel ze Sparty. Nebo karlovarským fandům dobře známého Jakuba Čuttu. Na hostování z Litvínova dorazil brankář Jaroslav Hübl. Velkou posilou je i roční hostování zlínského kanonýra Jaroslava Balaštíka. V probíhající sezoně pak ještě do týmu přibyl Jiří Cetkovský z Pardubic, také na hostování.

Dost bylo i hráčů, kteří si po loňském ročníku balili kufry. Hned devíti z nich nebyla prodloužena smlouva. Mezi nimi byli i Peter Mikuš (nyní MOUNTFIELD), Darrel Hay (Liberec) nebo Daniel Boháč, který už válí za Ústí nad Labem. V klubu skončil i finský hokejista Esa Lehikoinen. Juraj Štefanka už v Boleslavi hostovat nebude, vrátil se do Vítkovic. K Indiánům se poté již po začátku extraligy připojil Jiří Marušák.

Pomohly změny?

Odpověď je nasnadě. Boleslavští jsou v tabulce na posledním místě, se ziskem pouhých devíti bodů. Stejně jich má i Energie, ale jak už bylo řečeno, ta odehrála o dva zápasy víc. Z dosavadních jedenácti utkání vyhrála Boleslav tři. Hlavně úvod sezony Středočechům nevyšel, z prvních pěti duelů nezískali jediný bod. Poté sice přišla zmíněná tři vítězství, v posledních třech zápasech ale Boleslav neuspěla, a nálada v týmu tak není kdovíjaká. Celkem spokojený může být David Výborný, na kontě má už devět kanadských bodů. Určitě by ale dal přednost týmovým úspěchům. Jakub Čutta má zatím na kontě dva body a především 45 trestných minut, které ho řadí na pozici druhého nejtrestanějšího muže Tipsport extraligy.

Poslední kolo

HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 2:6 (0:1, 2:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 32. Skuhravý (Bombic), 34. Nosek (Skladaný, Melenovský) - 19. Lojek (Hudec, Kohn), 29. Adamský (Peterek, Kohn), 35. Květoň (Bonk, Hrabal), 46. Květoň (Hrabal), 50. Adamský (Peterek, Kohn), 55. Bonk (Květoň, Marosz).

HC Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 5:1 (0:0, 4:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 29. Holec (Bičánek, Podkonický), 30. Kováčik (Petrovický), 37. Erat (Svoboda Jak., Koreis), 40. Koreis (Erat, Svoboda Jak.), 43. Svoboda Jak. (Erat, Žižka) - 58. Vrbata (Rýgl).

Statistiky

HC Energie Karlovy Vary
Utkání v extralize13 - 2 - 0 - 3 - 8 – 32:49 – 9 b
Průběžné umístění13. místo
Nejproduktivnější hráčLukáš - 14 bodů (7+7)
Nejlepší střelecLukáš Pech - 7 branek
Nejlepší nahrávačLukáš Pech - 7 asistencí
Nejlepší v +/-František Skladaný +7 bodů
Nejtrestanější hráčMartin Zaťovič, Petr Gřegořek - 20 TM
Brankáři Lukáš Mensator 89.45 %,3.54 g/z
Marek Benda 87.72 %, 4.29 g/z
Tomáš Závorka 88.68 %, 3.65 g/z
Úspěšnost přesilovek7.50 % (13. místo v extralize) *
Úspěšnost oslabení82.9 % (13. místo v extralize) *

BK Mladá Boleslav
Utkání v extralize11 - 2 - 1 - 1 - 7 – 20:40 - 9 b
Průběžné umístění14. místo
Nejproduktivnější hráčDavid Výborný - 9 bodů (2+7)
Nejlepší střelecJaroslav Balaštík, David Vrbata – 3 branky
Nejlepší nahrávačDavid Výborný - 7 asistencí
Nejlepší v +/-Martin Rýgl +2 body
Nejtrestanější hráčJakub Čutta - 45 TM
BrankářiMichal Valent 87.20 %, 4.68 g/z
Jaroslav Hübl 89.96 %, 2.97 g/z
Úspěšnost přesilovek10.1 % (10. v extralize) *
Úspěšnost oslabení82.2 % (14. v extralize) *

Zdroj: iDnes.cz

Vzájemné zápasy 2010/2011

08. kolo HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 2:1sn
21. kolo BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 9:5
34. kolo HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 4:1
47. kolo BK Mladá Boleslav – HC Energie Karlovy Vary 5:3

Sestavy z posledního utkání

HC Energie Karlovy Vary: Závorka - Nosek, Gulaši, Bombic, Gründling, M. Rohan, Mocek, Schusser, Parýzek - Kumstát, Pech, Košťál - Zaťovič, Skuhravý, Zucker - Dej, Melenovský, Skladaný - Kuběna, Kupec, T. Klíma

BK Mladá Boleslav: Valent (41. Hübl) - Žabka, Baldwin, Chaloupka, Rýgl, Jindra, Dudáš, Beňovič, (Soukup) - Balaštík, Výborný, Tomas - Goertzen, Bahenský, Pabiška - Cetkovský, Vrbata, Kotrla - Mikulík, Stieler, Demel


Zvedne se Energie z ledu a připomene si chuť vítězství?

Související články