HC Energie Karlovy Vary

Od zápasu jsme čekali daleko víc, říká smutně Salfický

Zkušený brankář Dušan Salfický přišel do Karlových Varů pomoci s nepříjemnou situací na gólmanském postu v Energii. Střídavý start z Ústí nad Labem, ze kterého hostuje v Litoměřicích, byl oficiálně oznámen v den zápasu ráno a od půl šesté už hájil barvy svého nového týmu v Mladé Boleslavi. Posilu, která velkou část své kariéry v dresu odchytala v barvách rivalské Plzně, jsme po prohraném utkání vyzpovídali a dotkli se i otázky rivality.

Jaké máte pocity po utkání s Boleslaví?
Mizerné. Prohráli jsme 1:4, proto jsme sem nejeli. Špatné pocity, jako po každém prohraném zápase, ale dneska jsme od toho čekali daleko víc, než jak to dopadlo.

Týmu se vůbec nepovedla první třetina, že?
Je to těžké. Karlovarští měli pár zápasů, kdy jim štěstí nepřálo a my na tom musíme pracovat a prolomit ty špatné výsledky. Je pravda, že jsme do utkání nevstoupili zrovna nejlépe, ale já to částečně beru i na sebe, protože všichni asi očekávali větší pomoc, než co jsem předvedl.

Berete angažmá v Energii jako šanci znovu si zachytat v extralize? Třeba i ve více zápasech?
Domluva byla stanovena na tento zápas a dál se uvidí. Jsem rád za každou extraligovou šanci, protože mě mrzí loňská sezona v Plzni, kdy jsem myslel, že se rozloučím v extraligové brance a třeba i ukončím kariéru. Po té nepovedené sezoně jsem rád za každou příležitost zachytat si v nejvyšší soutěži a trochu si spravit chuť. Takže jsem nabídku uvítal a jsem tady.

Pokud bude o vaše služby zájem i nadále, budete Energii pomáhat?
Jestli to karlovarské vedení uzná za vhodné a budou chtít, abych v brance byl, tak moc rád chytat budu. Pokusím se v dalších zápasech předvést to, co ode mě očekávali.

Jak těžká je adaptace z Litoměřic, které hrají 1. ligu, zpět na extraligu?
Už to tak nevnímám. Extraliga je rychlejší, ale já si to v Litoměřicích užívám, protože tam je mladé mužstvo. Moc zkušenosti tam není a je to spíše dravé, takže si zachytám. Je to jiný hokej. Extraliga je čitelnější a jednodušší. Na rozdíl od 1. ligy, kde člověk neví, co se z akce vyvrbí.

Velkou část kariéry jste strávil v Plzni. Jak berete angažmá v týmu největšího rivala?
Jsem velký Plzeňák, ale strašně mě mrzí ta minulá sezona. Uvnitř v sobě tu Plzeň nosím, ale jsem profesionál a přirovnám svou situaci k té, ve které je pan Straka ve fotbalové Slavii. Vary přišly s nabídkou, ale souhlas musely poskytnout i Pardubice, ve kterých jsem letošní sezonu načal. Snažil jsem se Varům pomoci, ale bohužel to nevyšlo.

Související články