HC Energie Karlovy Vary

Energetici navýšili hrozivou šňůru proher PZ Kladna

St. dorost: HC Energie - PZ Kladno 3:2 (1:1, 0:1, 2:0)
Čtvrteční podvečer nabídl v KV Areně souboj Varů s posledním Kladnem. Domácí se relativně brzy ujali vedení, ale po prvním dějství se šlo do kabin za nerozhodného stavu. Po druhé třetině dokonce hosté vedli, ale domácí skvělou třetí dvacetiminutovkou rozhodli duel ve svůj prospěch. Vyrovnávací brankou se blýskl Jakub Vrána (na menším snímku). Kladenské PZ navíc od začátku letošní sezony nevyhrálo a čtvrteční porážka bylo pro tým s pořadovým číslem třináct.
Extraliga staršího dorostu, 13. kolo, čt 20.10.2011, KV Arena
Karlovy Vary
PZ Kladno
3:2
1:1, 0:1, 2:0
Branky a nahrávky: 10. Molnár (Vrána), 44. Vrána, 52. Vaněk - 13. Kobes (Šroubek), 37. Zíma (Macháček). Rozhodčí: Hlinka - Sentenský, Šulo. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.
Karlovy Vary: Kutnar (37. Fečo) - Červenka, Šafář, Veverka, Vaněk, Michálek, Priškin - Molnár, Csamango, Bečka (C), Čápek, Klíma J., Gorčík, Petrov, Jirušek, Ziegler, Vrána, Krejsa, Hroch.
PZ Kladno: Černý (Čičmanec) - Dolgoš, Rajter, Hájek, Bakula, Krumpholz, Krpelan, Procházka - Hanuš, Veselý (C), Hovsepyan, Sýkora, Cigánik, Kobes, Macháček, Marks, Šroubek, Zíma, Fiala.

Komentář k utkání

Zápas začal v poklidnějším tempu a na první vážnější akci si hosté museli počkat až do 4. minuty, kdy se dostali hosté do přesilovky, ale i přes drtivý nápor se jim jí nepodařilo využít. Domácí kontrovali, ale ani unikající Petrov nebo sólo Molnára brankou neskončily. První změna na světelné tabuli přišla až v desáté minuty, kdy obdržel ideální pas Alexander Molnár a po objetí klece skóroval na záda hostujícího Kutnára. Dlouho však vedení domácí borci neuhlídali. Ve 13. minutě ujel Petr Kobes a po jeho střele z první se rázem radovali i hosté. Zbytek třetiny již tak atraktivní hokej nenabídl. Hrálo se nahoru a dolů, ovšem s minimem šancí na obou stranách.

Podobně jako první, i druhá třetina začala přesilovou hrou. Tentokrát však karlovarskou. Po vyloučení střelce Kobese sice měli domácí tlak, ale Kladno v čele s vynikajícím Černým branku nepovolilo. Vzápětí se situace opakovala jako přes kopírák. Následovaly totiž power play Kladna, pak zase Energie přesilovkovou hitparádu zakončilo vyloučení domácího Michálka. Branku to sice neznamenalo, ale tlak z přesilovky si hosté uchovali a podařilo se jim poprvé v zápase ujmout vedení. Dominik Zíma přesnou ranou zápěstím pod víko dokonal obrat Kladna. Následovalo střídání domácích brankářů, Kutnara nahradil Fečo. Ten měl hned zkraje střídání hodně práce, ale těsný kontakt na soupeře udržel.

Poslední dějství začalo pro domácí opravdu skvěle. Šanci Bečky sice kladenský Černý ještě zastavil, ale proti následné akci Energie bylo i jeho čarování krátké. Ve 44. minutě se ve třetině hostů dostal k puku Jakub Vrána a dělovkou srovnal s hosty krok. Vyrovnání vlilo novou krev do žil domácím a z obrazu bylo patrné, že musí přijít další branka energetiků. Nestalo se tak však ihned. Hosté zhustili střední pásmo a bylo daleko těžší tudy procpat kotouč. Až vlastní chyba srazila PZ na kolena. Energie totiž potrestala Sýkorovo vyloučení. Stalo se tak v 52. minutě.. Radomír Vaněk se napřáhl v přesilovkovém obrazci a nedal Černému šanci. Zbytek utkání zdramatizovali hosté, když hned na tři minuty odvolali gólmana, ale další branky se již ochozy v KV Areně nedočkaly.