HC Energie Karlovy Vary

Trenér Baďouček by uvítal delší dohodu se Salfickým

Už jen tři utkání a Tipsport extraliga se dočká první reprezentační pauzy. Do tohoto termínu je také dojednané hostování brankáře Salfického, který v Energii prožívá úspěšné angažmá. Jaký je zdravotní stav dvou kmenových brankářů Lukáše Mensatora a Marka Bendy? Kdo bude v následujících utkáních chytat? Zeptali jsme se hlavního kouče Baďoučka.

„Dušan, Dušan...“ Tak tento pokřik momentálně vyvolávají fanoušci karlovarské Energie při mistrovských zápasech prvního mužstva. Dlouholetá jednička Lukáš Mensator je stále zraněný a mladý Marek Benda tak ještě není stoprocentně v pořádku. Odpovědnost tak leží na devětatřicetiletém veteránovi Dušanovi Salfickém.

Ten si ze čtyř startů za Energii připsal už tři vítězství. „Dušanovi se daří a je to jenom dobře. Co se týče Lukáš Mensatora, tak až dnes se dozvím, co mu řeknou lékaři. Každopádně je mimo hru více jak měsíc a do reprezentační přestávky se určitě nevrátí,“ říká na úvod trenér Václav Baďouček.

Kdo se však mezi tyče postaví po týdnu, kdy bude mít extraliga volno? Na tyto otázky hledal trenér odpovědi. „Sejdu s generálním manažerem našeho klubu a budu iniciovat, aby se začalo jednat s Ústím nad Labem, kterému patří Dušan Salfický. Nevím, jestli bude Lukáš Mensator natolik v pořádku, aby naskočil do ostrého zápasového rytmu,“ říká trenér Baďouček.

A co Marek Benda? Trenér jeho stav popsal následujícími slovy: „U něj musíme postupovat opatrně. Zranění kolenních vazů je hodně nepříjemné a také si nejsem jistý, zda bude na sto procent připravený. To jsou právě důvody, proč bychom chtěli využívat Dušana Salfického i nadále,“ doplnil.

Jenomže vše je o penězích. A těch nemá klub na rozdávání, zvlášť po anulovaném přestupu Petra Gřegořka. „Co se týče Petra, tak jeho případný odchod je otázka na vedení a ne na mne. Já osobně budu jeho služeb i nadále využívat a to hned v utkání s Libercem, do kterého nastoupí. Pokud se nic vážného nestane samozřejmě,“ doplňuje na závěr trenér Baďouček.