HC Energie Karlovy Vary

Pořád jsme věřili ve vyrovnání, říká hrdina večera Skuhravý

Po dvou neúspěších dokázali karlovarští hokejisté konečně znovu bodovat, a zvětšit svůj odstup od poslední příčky. Ještě v poslední minutě 3. třetiny by však v jejich vítězství nad Kometou věřil málokdo. „Po takovém průběhu jsou dva body zlaté,“ oddychl si po utkání střelec vyrovnávací branky Václav Skuhravý.

Brněnské Kometě před pátečním utkáním patřila osmá příčka a na Energii držela náskok devíti bodů. Papírově tak šlo o soupeře, se kterým by Karlovarští měli bodovat, chtějí-li si udržet kontakt se zbytkem tabulky. Cenné vítězství se však nerodilo lehce a věděl to i domácí kapitán. „Jsem spokojený, každá výhra je pro nás důležitá. Zvlášť po tom dnešním průběhu jsou dva body zlaté. Hráli jsme špatně především ve druhé třetině, ve které jsme měli snad deset přesilovek a branku jsme nedali. Naopak jsme dva dostali. Vypadalo to s námi špatně. Ve třetí třetině jsme se tlačili za vyrovnáním a povedlo se nám to až v power-play,“ ohlédl se za nejdůležitějšími momenty utkání.

Úvod střetnutí přitom pro domácí vypadal slibně. Premiérovou brankou Jana Košťála se už po 52 sekundách dostali do vedení, svého soupeře přestříleli a do kabin odcházeli za stavu 2:1. Prostřední část se ale mužstvu Václava Baďoučka vůbec nepovedla. „Ubránili jsme sice jejich pětiminutovou přesilovku, ale pak jsme sami řadu přesilovek neproměnili. V jedné z nich jsme dokonce inkasovali. Bylo to z naší strany takové křečovité,“ okomentoval Václav Skuhravý periodu, ve které se z hlediště ozýval i ojedinělý pískot.

Nutno podotknout, že na tomto obrazu hry se notně podíleli i chytře hrající hosté. Jejich trpělivá defenziva nepouštěla energetiky do gólových šancí, zatímco protiútoky nadělaly v karlovarské obraně vždy pořádný zmatek. Zdeněk Venera Kometu proti svým bývalým svěřencům připravil dobře. „Myslím, že trošku tam jeho rukopis poznat byl. Říkal jsem si, že Brno hraje podobným stylem, jaký hrával venku Zlín. Čekali na nás a přehušťovali střední pásmo. Trenér Venera si některé z nás pamatuje, takže určitě svým hráčům poradil, třeba jak si mají najíždět a podobné věci,“ zamýšlel se pamětník všech tří sezon, ve kterých Venera v Karlových Varech působil.

Brňané ve třetí třetině dlouho drželi nabyté vedení. Vyrovnání z hole Václava Skuhravého přišlo ve chvíli, kdy už řada netrpělivých diváků opustila KV Arenu s pocitem zklamání. „Člověk musí vždycky věřit až do konce, třetí třetina končí až šedesátou minutou, ne dřív. Nám samotným už se několikrát stalo, že jsme vyhraný zápas ztratili v posledních vteřinách. Jsem rád, že jsme si to dnes vyzkoušeli i opačně.“

Skuhravého gól 13 sekund před koncem třetí části poslal zápas do prodloužení. V něm i díky přesilovce 4 na 3 jasně dominovali energetici. Finský gólman však svou branku uhájil, rozhodnout musely až samostatné nájezdy. Jediným úspěšným exekutorem se stal Lukáš Pech, naopak domácí kapitán gólmana příliš nezaměstnal. „Viděl jsem, že Hovi je hodně rychlý směrem dolu. Proto jsem chtěl zkusit vystřelit nahoru nad lapačku. Čekal jsem, že si klekne dřív, ale zůstal stát a trefil jsem ho přímo do lapačky,“ popsal Václav Skuhravý svůj nepovedený nájezd, který jej však nakonec mrzet nemusel.

Související články

Preview k zápasu | čt 17.11.2011

Přilétá Kometa. Napraví Energie dojem?