HC Energie Karlovy Vary

Junioři ztratili dobře rozehrané derby

Junioři: HC Energie - HC Plzeň 1929 3:4 (1:0, 2:2, 0:2)
První fázi základní části, ve které se utkávali s regionálně blízkými soupeři, mají junioři Energie za sebou. Zakončili ji domácím derby s Plzní, které měli dobře rozehrané. I díky dvěma brankám Jaromíra Kverka (na snímku) v 35. minutě vedli 3:1. Indiáni však průběh utkání otočili a dvě minuty před koncem vsítili vítězný gól. Až do března nyní svěřence Karla Mlejnka čeká druhá fáze základní části, ve které narazí i na moravské kluby.
NOEN extraliga juniorů 2011/12, 20. kolo, so 26.11.2011
Karlovy Vary
Plzeň
3:4
1:0, 2:2, 0:2
Branky a nahrávky: 13. Kverka (Winkler), 25. Táborský (Vrána), 35. Kverka (Schusser, Habal) - 22. Kubalík (Pašek), 40. Němec (Baxa), 48. Kubalík (Váchal), 58. Slavík (Němec, Baxa). Rozhodčí: Dundr - Ondráček, Gerát. Vyloučení: 3:6. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 79. Střely na branku: 45:34.
Karlovy Vary: Habal - Urbančok, Valeš, Novák, Schusser, Funk, Gombár - Vrána, Kubáč, Svoboda, Koblasa, Winkler, Baar, Švec, Táborský, Kverka, Půlpán
Plzeň: Brabec - Houfek, Marcel, Slavík, Karpíšek, Pour, Varačka, Blumentrit, Šimandl - Němec, Pejchar, Sedláček, Váchal, Kubalík, Baxa, Noga, Pacanda, Hájek, Pašek

Komentář k utkání

Utkání otevřeli aktivněji domácí, kteří si po necelých čtyřech minutách vynutili Houfkův faul. Jen co se hosté ubránili, sami si zahráli v početní převaze. Ale ani jeden z týmů své nejlepší přesilovky nepředvedl a utkání i nadále dominovali oba gólmani. To už neplatilo v 13. minutě, když se za Brabcova záda trefil Jaromír Kverka - 1:0. Energie mohla jít do dvoubrankového vedení, Němec jim k tomu nabídl svým faulem další přesilovku, ale Brabec podpořený obětavou čtveřicí se podruhé nachytat nenechal.

Naopak úvod prostřední části patřil indiánům. Ti na svého soupeře vlétli a ještě šestnáctiletý klenot plzeňské mládeže Dominik Kubalík srovnal - 1:1. Jenže nerozhodný stav v Mariánských Lázních nevydržel dlouho, už za tři minuty nato si vzal vedení zpět pro svůj tým Oto Táborský - 2:1. Plzeň mohla vrátit úder hned vzápětí při vyloučení domácího Vrány, ale ani jeho, ani Novákův trest nebyl potrestán. A co navíc! Když na trestné odpočíval druhý jmenovaný, domácí vstřelili třetí branku, a to konkrétně Jaromír Kverka, který se tak trefil do Brabcovy sítě už podruhé - 3:1. Indiáni se však nevzdali. Jen co ubránili faul velezkušeného Baxy, ještě do přestávky alespoň snížili. To se 17 vteřin do sirény trefil Martin Němec - 3:2.

Na začátku poslední části prohospodařili domácí přesilovou hru, a tak přišel trest. Druhou branku v duelu vsítil Dominik Kubalík a bylo vyrovnáno - 3:3. Prodloužení se neodvratně blížilo a Plzeňští jej museli alespoň zachraňovat, když se bránili v dalším oslabení. A vyšlo jim to na výbornou. Nejenže nedovolili Karlovým Varům vstřelit rozhodující branku, ale půl minutku po uplynutí Paškova trestu o výhře hostů rozhodl Jakub Slavík - 4:3.