HC Energie Karlovy Vary

Boj do poslední vteřiny, prognózuje utkání s Boleslaví Baďouček

Úterní duel bude pro energetiky s hodně vysokou důležitostí. Případný scénář prohry by karlovarské áčko seslal na samé dno extraligové tabulky. . „Nemáme čas ani prostor hrát na krásu. Musíme urvat všechny body za jakoukoliv cenu. Hlavní atributem v zápase bude bojovnost,“ hodnotí šance Karlovarských v utkání hlavní trenér Václav Baďouček.
Boleslav dokázala letos potrápit mnoho celků, jak vidí svého soupeře karlovarský lodivod? „Každému z nás je jasné, že půjde o hodně. My se musíme na zápas velice dobře připravit. Předpokládám, že to bude o bojovnosti a tvrdosti. Asi neuvidíme žádné pohledné akce, ale boj a do poslední vteřiny,“ říká na úvod trenér Václav Baďouček.

Podle něj se bude duel jeho svěřenců a Mladé Boleslavi podobat střetnutí Energie s Českými Budějovicemi. „My teď nemáme čas ani prostor hrát na krásu. Musíme urvat všechny body za jakoukoliv cenu. Hlavní atributem v zápase bude bojovnost,“ pokračuje Baďouček.

Pokud se vrátíme o několik zápasů zpět, tak si musíme povšimnout dvou důležitých věcí. Tou první je zlepšená hra v obraně. Lukáš Mensator ve Zlíně a v Třinci inkasoval pouze jedinkrát. Ale také střelecká impotence Karlovaráků. V obou již zmiňovaných zápasech se nedokázali střelecky prosadit. „Je to možná tím, že hráči si uvědomují o co jim jde. Možná je trochu svazuje zodpovědnost a vědomí toho, že každý jeden vstřelený gól může rozhodnout o případném úspěchu a neúspěchu. Na druhou stranu si myslím, že máme dostatečně zkušené hráče, aby si s tímto faktem dokázali poradit,“ přidává trenér.

Mladá Boleslav přijede do lázeňské metropole s novým hlavním trenérem Novákem na lavičce. „Hráči to jsou pořád stejní. Jenom na ně někdo ze shora jiný mluví. Každopádně uvidíme, jak to na ně zafunguje. Na ledě to ale budou stále stejní kluci, jako před tím,“ nepředpokládá Václav Baďouček nějaké změny v týmu soupeře.

Pokud se někdo podívá na mužstvo Mladé Boleslavi, tak dojde k závěru, že to zase tak špatný tým není. Jména jako Výborný, Balaštík nebo gólmani Valent s Hüblem mají v extralize své jméno. „Proč jim to tak dlouhodobě nejde? Nevím. Na to by asi měli odpovídat oni sami,“ nedokáže karlovarský trenér odhadnout problémy Boleslavi, které ani jedenkrát ve své historii nedokázala hrát jinou nadstavbovou část než baráž o udržení v extralize.

Související články

Ohlasy k zápasu | st 30.11.2011

Nosek: Za hattrick jsem šťastný