HC Energie Karlovy Vary

Potřebovali jsme tři body, říká po utkání s Boleslaví obránce Gawryletz

Kanadský obránce Travis Gawryletz se stal po měsíci velkou vzpruhou do zadních řad Energie. Dnes se povedlo zámořskému obránci vstřelit svůj první evropský gól. Branka to byla povedená a pouze dokreslila dnešní převahu Energie, která je viditelná i ze samotného výsledku 6:0. S rodákem z kanadského městečka Trail jsme probrali jeho první trefu v Energii, tvrdost Mladé Boleslavi, ale i pocity z angažmá v Karlových Varech.

Jak byste zhodnotil dnešní zápas?
Pro nás to bylo velmi důležité utkání, ze kterého jsme potřebovali tři body. Povedlo se nám je získat, odvedli jsme dobrý výkon.

Co říkáte na soupeřovu tvrdou hru v pokročilých fázích zápasu?
Vedli jsme o pár gólů a soupeř nás dohrával u mantinelů a zbytečně tvrdě chodil do osobních soubojů. Nechtěli jsme se pouštět do nějakých větších akcí, protože hrajeme další zápas ve čtvrtek a chceme být v plné sestavě.

Dneska jste vstřelil svůj první gól v české extralize a tím pádem i v Energii. Máte radost?
Jsem rád, že jsem dal branku a pomohl týmu k vítězství. Můj gól ale není vůbec důležitý. Hlavní je výhra a tři body v tabulce.

Jak byste tu branku popsal?
Měli jsme přesilovku a spoluhráči si dobře přihrávali puk z první, takže je soupeři nestíhali pokrývat. Kotouč se dostal až ke mně a já se trefil střelou bez přípravy. Naštěstí tam spadla.

Tahle střela golfovým úderem není vaší typickou, většinou střílíte zápěstím nebo tahem, že?
Situace si žádala střelu golfovým úderem, protože to měla být střela z první a navíc ke mně dojížděl obránce. Možná teď budu střílet nápřahem více.

V poslední třetině jste si udělal útočný výlet a málem jste ho zakončil brankou. Jak situace vznikla?
Byla to situace 2 na 1. Snažil jsem se vystřelit na zadní tyč, ale šlo to o pár centimetrů vedle. Byla to dobrá příležitost.

Jste v Energii už měsíc. Líbí se vám tady? Jací jsou spoluhráči v kabině?
Kluci v šatně se o mě starají, tým pracuje dobře i trenéři mi říkají a trpělivě vysvětlují všechny herní situace. Angažmá ve Varech mě baví a moc si ho užívám.

Související články

Ohlasy k zápasu | st 30.11.2011

Nosek: Za hattrick jsem šťastný