HC Energie Karlovy Vary

Spanilá jízda juniorů skončila v metropoli

Junioři: HC Sparta Praha - HC Energie 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Repríza loňského semifinále NOEN juniorské extraligy byla zároveň soubojem celků s identickým bodovým ziskem. Vyrovnané bylo i dění na ledě a zkušenější sparťanský kádr musel o vítězství bojovat až do posledních minut, kdy se Karlovarští tlačili za vyrovnáním. Gól do prázdné branky ale nakonec ukončil jejich šestizápasovou vítěznou sérii.
NOEN extraliga juniorů 2011/12, 30. kolo, so 14.1.2012
Sparta
Karlovy Vary
3:1
0:0, 2:1, 1:0
Branky a nahrávky: 28. Kučera (Škop, Brzobohatý), 34. Skřivánek (Kučera, Eis), 60. Kolář - 31. Pulpán. Rozhodčí: Schmejkal - Svoboda, Komárek. Vyloučení: 0:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 72. Střely na branku: 48:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Sparta: Kocián - Sobotka, Švaříček, Skřivánek, Kolář, Ribalkin, Škop, Doležal, Muller, Merta, Kučera, Brzobohatý, Štěpánek, Eis, Matějček, Simon, Sovík, Procházka
Karlovy Vary: Habal - Urbančok, Tomeček, Vrána, Valeš, Novák, Šik, Kubáč, Troška, Svoboda, Koblasa, Harkabus, Švec, Kverka, Zadražil, Gombár, Půlpán

Komentář k utkání

Oba týmy vstoupily do utkání s jasným cílem - neinkasovat rychlou branku. Jak Sparta tak tým Karlových Varů vycházely ze zabezpečené obrany. Nutno přiznat, že se oběma soupeřům dařilo bránit velmi dobře. První vážnější šance v první třetině patřila hostům, kteří v úniku dvou na jednoho nechali vyniknout Ondřeje Kociána. Karlovarští si s průběhem času vytvářeli více příležitostí, v zakončení však střelci spíše selhávali. Největší šance Sparty přišla v patnácté minutě, když Kolář trefil tyč.

Druhá perioda začala skvělým zákrokem brankáře domácích. Tutovou šanci Tomečka vychytal Kocián s bravurou. Sparťané otevřeli skóre v osmé minutě, to když Frank Kučera poslal puk do odkryté sítě. Karlovarští to ale nezabalili a po tom, co si vytvořili parádní tlak, dokázali i vyrovnat. Po drtivém náporu do branky, kdy už měli rozhodčí blízko k tomu odpískat přerušení hry, se hostům povedlo dotlačit puk za čáru. Šťastným střelcem byl Aleš Pulpán. Sparťané ale dokázali soupeři odskočit na 2:1, střelu od modré tečoval za Habala David Skřivánek.

Závěrečné dějství slibovalo zajímavou podívanou, oba celky spolu hrály vyrovnané utkání, které mohl vyhrát kterýkoliv tým. Sparta hrála ze začátku aktivněji a soupeře do šancí příliš nepouštěla. Šanci si vytvářeli sparťané i hosté, branku se ale vsítit podařilo až v závěru utkání, to když se z vlastní obranné třetiny trefil do prázdné branky Jakub Kolář. Sparťané tak vyrovnané utkání zvládli a dobře hrajícího soupeře zdolali v základní hrací době.

Ohlasy trenérů

Pavel Arnošt (HC Sparta Praha): Pro nás to byl velmi důležitý zápas a myslím, že i pro soupeře. Myslím, že to byl velmi kvalitní a vyrovnaný zápas. Velkou roli v utkání hráli taktické prvky. Chtěli jsme se před soupeřem udržet v tabulce a to se podařilo.

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Myslím, že jsme byli svědky kvalitního utkání. Vytvořili jsme si dostatek situací, aby jsme mohli srovnat. Soupeř hrál se zkušenější sestavou, která se musela o výsledek obávat až do konce zápasu. Vynikající výkon dnes podali rozhodčí. S výkonem týmu jsem spokojen.

Fotogalerie