HC Energie Karlovy Vary

Startuje play-off ve sledge hokeji: posílení Žraloci vyzvou Pardubice

Sobota 21. ledna, 18:00 hodin, stadion Ostrov. Tento termín mají karlovarští sledge hokejisté a všichni jejich příznivci zapsán tučným písmem v kalendáři. Žraloci vstupují ze třetího místa po základní části do play-off a soupeřem jim budou v semifinálové sérii Mustangové z Pardubic. Role papírových favoritů se poněkud obrací ve prospěch Karlových Varů, které posílily hned o trio reprezentačních hráčů. Z hostování v Pardubicích se vrací Michal Geier, kterého z nepostoupivší Sparty doplní Zdeněk Krupička a vinou zdravotních komplikací na brankářském postu Žraloků také gólman Michal Vápenka. Přijďte podpořit tým integrující handicapované a zdravé sportovce v jeho boji o medaile! Naladit vás může i rozhovor s navrátilcem Michalem Geierem (na snímku v reprezentačním dresu), obávaný střelec poskytl krátké interview karlovarským médiím.

Michale, první sezonu mimo mateřský tým jste odehrál v Kolíně a poté jste se přesunul na letošní základní část do Pardubic. Co vás k tomuto kroku vedlo?
Jelikož jsem se musel přestěhovat kousek za Prahu, rozhodl jsem se, že první sezonu budu hostovat v kolínském klubu, protože jsem to měl nejblíže. Poté co Pavel Kubeš (kapitán reprezentace - pozn. aut.) v Pardubicích založil nový klub, dohodl jsem se s ním, že mu pomůžu klub trochu nastartovat formou hostování pro základní část. Určitě to byla velká zkušenost.

Jak hodnotíte působení v pardubickém týmu, nováčka sledge hokejové ligy?
Byla to pro mě určitá novinka, co se týče pasování do role nováčka v lize a doufání, že se Mustangové ukáží v dobrém světle. Kluci v týmu odvedli spoustu práce a my zkušenější jsme jim předávali rady. Bylo to hlavně o jejich přístupu k tréninkům. Ukázalo se, že pardubickým hráčům toto nechybí a tohle já považuji pro růst hráče za nejdůležitější. Podmínky v Pardubicích byly na jedničku a já se v týmu cítil velmi dobře. Herně jsem si rozuměl s Pavlem Kubešem. Myslím, že hrajeme podobný styl, v zápasech to šlo znát a docela mám to klapalo. Co se týče nováčků určitě nemůžu opomenout Vlastíka Drahého, ze kterého roste pan brankář. V některých zápasech mile překvapil a překvapuje stále. Jsem rád, že tým z Pardubic ukázal svou sílu a skončil na druhé příčce v základní části.

Teď se ale po roce a půl vracíte do Karlových Varů. Jak se těšíte? Nebo jste měl i jiné nabídky?
Těším se moc. Prakticky dva roky jsem proti Žralokům nastupoval a vždy to bylo se smíšenými pocity. Těším se na kluky, že si opět s nimi zahraji a doufám, že navážeme na naše společné úspěchy. Už před touto sezonou bylo jasné, že se do Karlových Varů po odehrání základní časti vrátím. Bohužel se stalo to, co jsem si nepřál. A to, že hned v prvním zápase nastoupím proti Mustangům. Kluci to budou mít hodně složité, protože minimálně pro první zápas nemůžou počítat ani s dalším klíčovým hráčem Tomášem Kvochem.

Přicházíte zejména jako vyhlášený střelec. Na kolik gólů v play-off se cítíte?
Kolik gólů dám? Do sítě Pardubic se mi moc góly dávat chtít nebudou. To bude podobné, jako když jsem nastupoval proti Žralokům. Teď to asi od některých fans slíznu...(smích). Ne, teď vážně. Doufám, že se nám bude dařit jako týmu a kdo dá kolik gólů je úplně jedno. A když se mi zadaří i střelecky, bude to jen dobře.

Blíží se také březnové mistrovství světa v Norsku. Berete play-off i jako přípravu na tento vrchol sezony?
Samozřejmě, play-off také beru jako přípravu na mistrovství v Norsku. Ale hlavně chci Žralokům pomoci a doufám, že si to sedne a bude se nám dařit. Budu rád, když se Žraloci po nějaké pauze stanou opět mistry!