HC Energie Karlovy Vary

Dorostenci vyhráli i druhé víkendové utkání

Kdo přišel v neděli na utkání starších dorostenců, určitě neprohloupil. Energie předvedla skvělý výkon proti silnému soupeři ze Zlína. Ten dvakrát v utkání vedl, ale přesto odjíždí s prázdnou. Velkým dílem se o úspěch Energie zasloužil Daniel Hroch (na snímku), který dvě branky dal a na jednu přihrál, a také výborně chytající David Fečo.
Extraliga staršího dorostu, II.6, ne 22.1.2012, KV Arena
Karlovy Vary
Zlín
4:2
1:1, 2:1, 1:0
Branky a nahrávky: 10. Molnár (Vaněk, Hroch), 28. Hroch (Zikmund, Molnár), 36. Hroch (Vaněk), 60. Bečka (Vaněk) - 4. Tomiga, 22. Skočík (Galuška). Rozhodčí: Valenta - Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 2:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 39. Střely na branku: 22:21. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2.
Karlovy Vary: Fečo - Rulík, Šafář, Veverka, Vaněk, Priškin, Sturma - Molnár, Bečka (C), Zikmund, Čápek, Klíma, Petrov, Jirušek, Vrána, Hroch
Zlín: Svoboda - Grygera, Talán, Stuchlík, Macharáček, Procházka, Kužílek - Haničinec, Pelánek, Hladiš, Tomiga, Skočík, Zaremba, Hlaváč, Dalajka, Mika, Galuška

Komentář k utkání

Karlovarské nedělní dopoledne strávila hrstka fanoušků v ochozech KV Areny. Domácí Energie přivítala Zlín a od prvních minut šlo o zajímavý boj. Aktivněji začal tým staršího dorostu ze západu Čech. Rychlé útoky a kvalitní střelbu však dokázala obrana hostí zneškodnit. A ve 3. minutě už se měnilo skóre. Neočekávaně však na hostující straně. Za Zlín se trefil Jakub Tomiga. O pár minut později byl vyloučen hostující Stuchlík a Energie srovnala krok. V přesilovce dobře puk do branky dorazil Alexandr Molnár. Do konce třetiny měly ještě oba týmy dostatek šancí, ale tu největší spálil hostující Galuška.

Druhá třetina začala rychlým vstupem Zlína. A hned po 65 vteřinách vrátil vedení na hostující stranu Tomáš Skočík. O dvě minuty později přišla sporná situace. Střelu z dálky Fečo nechytil, odrazila se od břevna zpět do hřiště, odkud puk odklidil obránce. Střídačka hostí si myslela, že puk skončil za čárou, nebo se odrazil od konstrukce v brance. Rozhodčí však dobře viděli, že tomu tak nebylo. Velkou dávku peprných slov si vysloužil i nevinný brankový rozhodčí za Fečovou svatyní. Na hosty tato situace dolehla. V minutě 28. se trefil Daniel Hroch a srovnal vývoj. Minutu dlouhou přesilovku 5 na 3 domácí nevyužili, ale nemuselo je to moc mrzet. Do konce třetiny se stihl znovu prosadit Daniel Hroch a Energie šla poprvé v utkání do vedení. Konec prostřední části byl ve znamení snahy dotáhnout domácí ze strany hostí.

Třetí část začala mírným tlakem nabuzených hostí. Jakoby ale zákrok domácího obránce Adama Rulíka byl zlomový a od té doby byli zase lepší energetici. Domácí měli výhodu přesilovky, ale byla přerušena prohřeškem, když hrálo příliš mnoho hráčů v jeden okamžik. Druhou půlku třetí třetiny odehráli nebezpečněji domácí. Nejprve trefil v 51. minutě Čápek tyčku a o 5 minut později ujížděli Hroch se Zikmundem na Svobodu, ale neuspěli. Do konce zbývaly 2 minuty a přišlo vyloučení domácího Jiruška za faul ve středním pásmu. Hosté si vzali oddechový čas, ale Svoboda v brance zůstal. Odjel, až když zbývala opravdu jen minuta. Prázdné branky využil Šimon Bečka ke vstřelení gólu z vlastního pásma, bekhendovou střelou, kterou poslal vzduchem přes obránce. Energie tak vyhrála i druhý svůj víkendový zápas s bilancí šesti bodů.

Ohlasy trenérů

Ohlasy připravujeme...