HC Energie Karlovy Vary

St. dorost: Jediná trefa stačila Písku ke třem bodům

St. dorost: IHC KOMTERM Písek - HC Energie 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Utkání začalo nemastně neslaně a jak napovídá skóre, první dějství žádnou větší šanci nepřineslo. V té druhé se již skóre měnilo. Stalo se tak po jediném přesném zásahu z hole píseckého Marcilise. V poslední dvacetiminutovce to bylo jako na houpačce, a když už byli Karlovarští blízko vyrovnání, zakročil ve výborné formě chytající brankář domácích Mazuch. Mladí energetici se neprosadili ani jednou v utkání, a nesnížili tak náskok sedmého Liberce v tabulce.

Extraliga staršího dorostu, II.7, pá 27.1.2012, Komterm Arena
Písek
Karlovy Vary
1:0
0:0, 1:0, 0:0
Branky a nahrávky: 29. Marcilis (Šuhaj). Rozhodčí: : Sýkora - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 20:29. Průběh utkání: 1:0.
Písek: Mazuch (Havelka) - Koutenský, Březina J., Šuhaj, Marcilis, Vlk, Bernad, Janásek, Schwamberger, Švanda, Banci, Ciboch, Žáček, Dudák, Volf, Novotný, Hanus.
Karlovy Vary: Fečo (Nguyen-son) - Šafář, Veverka, Bečka, Zikmund, Petrov, Priškin, Vrána, Hroch, Rulík, Molnár, Vaněk, Čapek, Klíma, Gorčík, Jirušek, Sturma, Rubeš.

Komentář k utkání

První třetina se nesla v duchu nervozity a nepřesností obou celků. Hráčům uskakovaly puky a k vidění byla také velká spousta zkažených rozehrávek. Výjimkou nebyla ani častá vyloučení, ve kterých se oba soupeři dostali k ojedinělým šancím. Za Písek mohli skórovat Marcilis a Bernad, za hosty z Karlových Varů se k šanci dostali Bečka a Čapek, ale jak domácí brankář Mazuch, tak gólman hostů Fečo byli pozorní a za svá záda nepustili žádnou ze střel. Proto se mužstva rozešla do kabin za bezbrankového stavu.

Do druhé periody vstoupila mužstva aktivně a shodila ze sebe opatrnost z prvního dějství. Už v první minutě druhé dvacetiminutovky se do samostatného úniku protáhl písecký Šuhaj, ale kličkou do forhendu pozorného Feča nepřekonal. Pozadu nezůstali ani hosté, s Bečkovou střelou si ale Mazuch bez problémů poradil. V čase 28:02 využili domácí svou početní výhodu, když se po Šuhajově střele dostal k dorážce Marcilis a pohotově zasunul kotouč pod pravý beton karlovarského gólmana - 1:0. Hosté po obdržené brance nelenili a okamžitě se vrhli do útoku, v cestě jim však stála obětavá obrana domácích. Na ledě se začalo přiostřovat a rozhodčí tohoto zápasu měli plné ruce práce s častými střety a potyčkami. Karlovy Vary nepolevovali ve svém brankovém úsilí. Ve třicáté čtvrté minutě pálil Veverka, chvíli po něm Vaněk, ale ani jeden z nich nebyl úspěšný. Proto skočila druhá třetina jednobrankovým vedením Písku.

Do třetí části sice vstoupili aktivněji domácí, když se nejprve v samostatném úniku neprosadil Ciboch a chvíli po něm nebyl úspěšný Marcilis. Poté ovšem hosté zaveleli k obrovskému tlaku a začali Píseckým připravovat horké chvilky. Nejprve se do několika šancí dostal Vrána, ale na výborně chytajícího Mazucha nevyzrál. Pár minut po něm si do útočného pásma najel Zikmund a tvrdou střelou orazítkoval pravou tyč písecké svatyně. Domácí mladíci byli doslova uzamčeni v obranném pásmu a zřídkakdy se vysvobodili ze spárů soupeře. Minutu před koncem třetí třetiny opustil svoji branku Fečo a karlovarští se pokoušeli o hru se šesti bruslaři. Tuto početní výhodu ale zužitkovat nedokázali a vyrovnání se nedočkali. Utkání tak skončilo nejtěsnější možnou výhrou Písku v poměru 1:0.