HC Energie Karlovy Vary

Bod je prostě málo, říká po derniéře v KV Areně golman Salfický

Asi si představoval Dušan Salfický loučení s KV Arenou představoval ve světlejší náladě a atmosféře. Už tak prodloužené účinkování u Západočeského klubu v úterý definitivně končí a fanoušci se budou muset rozloučit se šoumenem, jehož oslavy vítězství vždy stály za to. Pohodář původem z Chrudimi s námi shrnul utkání proti Kladnu. Brankař se slovy vracel k výkonu svých spoluhráčů a popsal přípravu na utkání s Libercem, které odehraje Energie v neděli.

Dušane, s Kladnem to nevyšlo. Domácí derniéra nevyšla, jak jste si představoval, že?

Nevyšla. Chtěli jsme bodovat na plno, za tři body, obzvlášť s Kladnem. Takže u mě teď převládá zklamání, protože je bod za dané situace málo. Myslím si, že podle průběhu utkání to mohlo být lepší, bohužel zachytal na druhé straně dobře Honza Chábera a v závěru jsme měli trošku smůly na hokejkách. Na nájezdy byli hosté prostě šikovnější.

Oba týmy si v tomto utkání zakládaly na defenzivě, obzvlášť hostující Kladno, které se snažilo hrát zodpovědně a to vyšlo. Co chybělo hře Energie?

V první třetině nás překvapili, když ze sebe vydali všechno, ale od druhé třetiny jsme začali přebírat otěže utkání my. Oni hráli ale chytře a čekali na šance po našich chybách. My jsme jim moc příležitostí neposkytli, o čemž svědčí i počet mých zákroků. Nedokázali jsme z převahy dát gól a to rozhodlo utkání.

Ke konci zápasu už opticky vypadalo, že jsou útočníci unavení, a hráli trošičku křečovitě. Jak jste to viděl vy z druhé strany hřiště?

Nemůžu říct křečovitě. Myslím, že kluci nechali na hřišti všechno, protože to, co po nás pan Kýhos chce, je hodně aktivní hra, která je samozřejmě fyzicky náročná. Zápasový kalendář nám nedává čas na regeneraci a sil není tolik, ale myslím si, že tam nechali spoluhráči všechno a na průběh utkání měla velký vliv i kvalita ledu, protože puky, které vyváželi kluci zpoza branky, poskakovaly a dlouhé přihrávky přelétaly přes hokejky. Spoluhráči se pak snažili najít vždy to nejlepší řešení, ale bohužel se od nás dnes štěstí odklonilo.

Nájezdy byly, jak už tomu bývá, loterií. Jak jste to viděl vy?

No, loterie. Je to hodně o hlavě a o tom, jak si kdo věří. Když nedáte gól z nájezdů, tak těžko vyhrajete, ale jsem z toho zklamaný, protože jsem si na ty penalty věřil, zvlášť když proti mně stáli Dragoun a Hovorka, čímž bych nechtěl kvalitu těch hráčů snižovat, ale čekal jsem jiné hráče. Trenérovi to vyšlo a udělali něco jiného, než jsem zvyklý, ale Dragoun dal branku, což je důležité. Neříkám tedy loterie. Je to o tom, jak si kdo věří a o nervech.

Zeptám se na 31. leden, kdy byste se měl vracet do Ústí. Karlovy Vary v ten den hostí na svém ledě Plzeň. Budete proti rivalovi chytat, nebo už budete pryč?

Těžká otázka. Zatím to vypadá, že už chytat nebudu, ale jestli se ještě něco změní, tak uvidíme. Momentálně, jak se věci mají, tak musím říct, že chytat nebudu.

V rychlém sledu následují zápasy v Liberci a doma s Plzní. Co od těchto soupeřů čekat?

Musíme navázat na dnešní bojovný výkon, ale myslím si, že jak Liberec, tak Plzeň, bude mnohem ofenzivnější a na to se musíme připravit a hlídat si zadní vrátka. Proti Kladnu to bylo jiné. To nás nechalo hrát na naší půlce, což od Plzně ani Liberce nemůžeme čekat. Tam to bude spíš o tom, jak disciplinovaně budeme hrát a musíme být trpěliví. S takovýmito týmy budeme čekat, jestli se nějaká šance objeví a ne se do nich naplno pustit a vykašlat se na obranu. To by se nám mohlo stát osudným.

Díky za rozhovor!

Související články

Reportáž | pá 27.1.2012

Energetici vyválčili s Kladnem bod

Preview k zápasu | čt 26.1.2012

Rytíři přijíždí. Potvrdí Energie vzestup?