HC Energie Karlovy Vary

Michal Gulaši: Tři body jsou pro nás zlaté

Karlovarská Energie zvládla derby s Plzní, a po napínavé třetí třetině vyhrála 3:2. O vítězství energetiků rozhodl těsně před koncem Jan Košťál. K výhře přispěl kvalitně odvedenou defenzivní prací také Michal Gulaši, který po skončení zápasu sdílel své dojmy. Bek s číslem 24 se může těšit na neděli, kdy se v KV Areně utká proti bývalým spoluhráčům ze Sparty.
Michale, v čem jste dnes Plzeň předčili?
Dali jsme vítězný gól. Honza Košťál vystřelil, a padlo mu to tam. Jsme hrozně šťastní za tři body, odevzdali jsme dnes dobrý výkon. Škoda, že jsme ztratili vedení 2:0, a že to stáhli na 2:2. Ale dotáhli jsme to do vítězného konce, a tři body jsou pro nás zlaté.

Bylo znát na celkové atmosféře, že se hraje derby?

Když přijde více lidí, a ženou vás dopředu, tak se hraje o to lépe. To, že to bylo derby, je jen plus, protože tyto zápasy jsou skvělé a každý je má určitě rád.

Myslíte, že ještě máte šanci dostat se do desítky?

Díváme se na to, že musíme získávat body v každém zápase. Uvidíme, jak to nakonec dopadne.

Už jste si tady ve Varech zvykl?

Tak už jsem tady třičtvrtě roku. Kluci mě přijali dobře, takže jsem zapadl celkem rychle. Jsem spokojený, akorát ty výsledky by mohly být lepší. Ale snažíme se a věřím, že se to ještě do konce sezony zvedne, a že budeme hrát stejně jako dnes.

V neděli přijdede do KV Areny Sparta. Budete zápas proti svým bývalým spoluhráčům brát nějak speciálně?

Já už jsem proti Spartě hrál letos třikrát, teď to bude počtvrté. Takže to nebude takové jako poprvé. Samozřejmě je to vždycky příjemné, trochu víc se nahecujete. Ale to už je za mnou a beru Spartu jako každý jiný tým.

Díky za rozhovor!

Související články

Ohlasy k zápasu | čt 2.2.2012

Košťál: Dřeli jsme a vyplatilo se nám to

Preview k zápasu | po 30.1.2012

Letošní čtvrté derby s Plzní je tu!