HC Energie Karlovy Vary

Dorostenci dostali v Třinci šestibrankovou nadílku

St. Dorost: HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 6:3
Utkání bohaté na góly mohli shlédnout diváci v nejvýchodnějším cípu republiky. I když vkročili Západočeši do utkání lépe a vstřelili první branku, z vedení se nemohli radovat dlouho. Hned po 25 sekundách bylo srovnáno. Do přestávky pak Třinečtí utekli až na dvoubrankový rozdíl. Na 4:3 snižoval za Energii svým gólem Jakub Vrána (na snímku), ale víc už Karlovarští nezvládli. Soupeř výsledek ještě zpečetil dvěma brankami.
Extraliga staršího dorostu, II.9, pá 3.2.2012
Oceláři Třinec
Karlovy Vary
6:3
3:1, 1:1, 2:1
Branky a nahrávky: 5. Růžička (Cienciala D.), 9. Kovařčík (Christov, Motloch), 14. Růžička (Jaroš), 26. Cienciala D. (Růžička), 54. Kofroň (Heidr, Mičulka), 56. Růžička (Kofroň) - 5. Zikmund (Vaněk, Gorčík), 37. Molnár, 47. Vrána (Vaněk, Bečka). Rozhodčí: Janda - Bojda, Rychlý. . Vyloučení: 2:2, navíc Foltýn (TRI) 25 min OT.. Využití: 1:1. Diváci: 80. Střely na branku: 31:22. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:3, 6:3.
Oceláři Třinec: Němec - Mičulka, Valíček, Cienciala A., Zahradníček - Cienciala D., Růžička, Kovařčík, Kasala, Pěnčík, Kofroň, Derkowski, Heider, Ohera, Christov, Motloch, Jaroš.
Karlovy Vary: Fečo (od 52. Kutnar) - Šafář, Veverka, Vaněk, Priškin - Rulík, Molnár, Bečka, Zikmund, Čápek, Gorčík, Petrov, Jirušek, Rubeš, Vrána, Novák.

Komentář k utkání

Dnešní kolo extraligy staršího dorostu nám nabídlo duel mezi Třincem a Karlovými Vary. K vidění byla spousta gólů hned od začátku zápasu. V 5. minutě otevřel stav utkání Ladislav Zikmund, který prošťouchal puk do brány domácích. Za bezmála půlminutu dokázal Marek Růžička vyrovnat utkání, když si dobře najel do volné pozice a prostřelil kotouč až za záda Davida Feča. Již za čtyři minuty hrací doby jsme se dočkali další branky. Tato branka padla při podobné situaci jako u úvodního gólu hostů, nýbrž tentokráte se radovali domácí hráči. Kotouč do brány dotlačil Ondřej Kovařčík a otočil tak vývoj utkání na stranu Třince. Do konce třetiny padla ještě jedna branka, o kterou se postaral Marek Růžička po dorážce Jarošovy střely.

Na začátku druhé dvacetiminutovky domácí odskočili soupeřům již o tři góly, když Oceláři vytvořili na hráče Karlových Varů tlak. Puk se dostal na modrou čáru, kde stál David Cienciala, který příklepem našel část volné branky a rozvlnil tak karlovarskou síť. Chvíli poté brankář Němec předváděl famózní zákroky a podržel svůj tým v nejhorších chvílích. Karlovy Vary dokázaly vsítit taktéž jednu branku, ta padla v části zápasu, když se hrálo velmi nepřesně. Domácí obrana si nevšimla najíždějícího Alexandra Molnára, který si najel proti přihrávce Třineckých a snadno se tak dostal ke kotouči. V cestě mu už stál pouze brankář Němec a to mu neudělalo žádné problémy k zakončení.

Do poslední periody vstoupili vysoce aktivněji hosté. Karlovy Vary vytvářely obrovský tlak na hráče domácích a několik minut je vůbec k ničemu nepustili. Důležitý moment přišel ve 45. minutě, když dostal Foltýn osobní trest za kopnutí protihráče a hosté dostali příležitost v podobě pětiminutové přesilové hry. V tomto zvýhodnění se dokázal prosadit Jakub Vrána a snížil tak skóre utkání na rozdíl jediné branky. I přes lepší hru hostů se z dalšího gólu radovali domácí hráči. Oceláři v protiútoku obsadili pásmo hostů a Adam Kofroň svou dobře mířenou střelou pod horní tyčku navýšil stav. Přibližně za dvě minuty hrací doby jsme viděli poslední branku utkání, kterou zařídil již po třetí v zápase Marek Růžička. Jeho branka padla ve využité přesilové hře efektivním způsobem, když nejprve zazvonila o horní tyč a následně rozvlnila síť.