HC Energie Karlovy Vary

Zlaté dva body, říká po zápase s Kometou Lukáš Pech

I když Energie zvítězila v prodloužení, větší radost ze zisku bodu mají hokejisté Komety. Dramatické utkání plné branek přivádělo do varu nejen publikum, ale i hráče. Energie šla ve čtyřikrát do vedení, o které vždy téměř vzápětí přišla, s výjimkou stavu 4:3, který vydržel až do závěrečných minut. Závěr utkání se zdramatizoval, když energetici neudrželi jednogólové vedení. Vyrovnávací branku Brna pozoroval Lukáš Pech z trestné lavice, kde si odpykával osobní trest za diskuzi se sudím. „Čtyřikrát vedeme a čtyřikrát vedení pustíme, což je trestuhodné,“ komentuje vývoj utkání autor třetí branky a jedné asistence.

Čím si vysvětlujete, že se proti Kometě tolik trápíte?
Sám nevím, ale bohužel je škoda čtyřikrát pustit vedení, zvlášť když by nám ten třetí bod dost pomohl, ale i tak jsou to zlaté dva body.

Myslíte, že tyto body budou hrát roli v boji o případné play off?
Jistě to roli hrát může, zvlášť když máme jeden zápas k dobru. Musíme prostě vyhrávat utkání za tři body. Musíme se koukat dopředu, abychom nemuseli myslet na play out. Dneska jsme udělali určitý krok k přiblížení se k play off, ale pořád ztrácíme sedm bodů. Až příští utkání ukážou, jestli se tam dostaneme nebo ne.

Co vás napadlo, když Kometa pokaždé vyrovnala vaše jednobrankové vedení?
Je to dost nepříjemné a skličující, když pokaždé vyrovnají, ale nějakým způsobem jsme se z toho dostali. Dlouho jsme vedli 4:3 a drželi to ve svých rukou, bohužel těsně před koncem jsme inkasovali takový náhodný gól.

Nemohlo se jednat o ztrátu koncentrace?
To ani ne. Spíš jsme se zatáhli do obrany, bránili výsledek a zbytečně ztráceli puky. Když jsme měli puk na holi, míchali s ním a místo nahrávek jsme jej vyhazovali z našeho obranného pásma, což taky není dobré.

Jak se díváte na vaše vyloučení z 53. minuty, kdy jste dostal i osobní trest?
Bylo to po buly, samozřejmě tam byla hokejka. Já jsem jí však pouštěl a protihráč mi ji vzal a ještě odhodil. Myslel jsem, že to jeho odhození vysvětlím sudímu, ale dostal jsem deset minut. Bylo to od sudího trochu arogantní, ale tak to bylo a nic s tím nenadělám.

Jak jste pak v závěru cítil na trestné lavici?
Myslel jsem, že to ubráníme a když pak vyrovnali, tak jsem stále věřil že přidáme a rozhodující gól dáme. Zaplaťpánbůh, že jsme to v prodloužení rozhodli a máme dva body.

Související články

Preview k zápasu | út 14.2.2012

Po pauze čeká Energii zápas o naději