HC Energie Karlovy Vary

Překoná Energie v Třinci klubový rekord?

Karlovarští hokejisté v současné době válí. V posledním venkovním utkání základní části mají možnost překonat rekord v počtu po sobě jdoucích výher. Třinec jim ale nic nedá zadarmo. ČT4 sport odvysílá přímý přenos. Zatímco utkání startuje v 18:10, televizní přenos startuje až v 19:00 po skončení přenosu z letu na lyžích. Do té doby je možné utkání sledovat v iVysílání ČT.
Kde sledovat utkání: Online přenos | SMS servis | Video přenos

Menší krize v Třinci

Leden a únor nepřinesl na východ republiky mnoho radosti. Nevyrovnané výkony a laciné ztráty způsobily, že se Oceláři propadali tabulkou níž a níž. Z patnácti zápasů, hraných v novém roce 2012, zvítězil Třinec jen v šesti. Vyjímkou byla hladká výhra 4:1 v Karlových Varech, nebo domácí kanonáda (6:1) v duelu s Boleslaví. Moravané ale mohli být rádi za každé body. V prosinci na tom totiž byli s výsledky ještě hůř, když z devíti zápasů získali jen devět bodů.

Hrajeme předkolo!

I přes poslední nezdary nakonec nedošlo k nejhoršímu. Třinec si vítězstvím v Pardubicích zajistil předkolo play–off. Bude tak mít možnost obhájit loňský triumf. O poslední postupové místo si to tak rozdají dva týmy – Kometa a Energie. Brno má o dost lepší výchozí pozici, z posledních dvou zápasů mu k postupu do předkola stačí jediný bod. Energie se bude radovat pouze v případě, že Brno poslední dva zápasy prohraje už po základní hrací době. A navíc by energetici museli získat tři body nejen ze zápasu v Třinci, ale i ze závěrečné bitvy proti Boleslavi.

Oslabení? Žádný problém

Přednosti Ocelářů se nejvíc projeví, když se nehraje pět na pět. V přesilovkách je Třinec 3. nejlepší v extralize. V úspěšnosti oslabení je dokonce na druhé pozici, hned za pražskou Spartou. Pomůže mu to v bojích o čtvrtfinále?

O utkání s Vladimírem Kýhosem a Tomášem Klímou

Karlovarští se vypravili na východ republiky už včera. „Nechceme nic ponechat náhodě. Naším cílem je vybojovat tři body a udržet si naději na předkolo play-off,“ poznamenal trenér Vladimír Kýhos na úvod svých předzápasových prognóz.

I on si je velice dobře vědom, že naděje na postup je už jen v řeči čísel. „Bohužel je to tak, ale dokud bude i sebemenší naděje, tak se o ní popereme. Na druhou stranu i kdyby ta naděje nebyla, tak budeme hrát na sto procent. Cílem je získat co nejvíce bodů pro případné play-out,“ pokračoval Kýhos.

Do sestavy se vrací Tomáš Klíma, který ještě před pár dny laboroval s bolavými zády. „Mám problémy s jednou z plotýnek. Podstupoval jsem rehabilitaci a doufám, že to už bude v pořádku. Věřím, že když se takto budu připravovat celé jaro, tak už by to do nové sezony mělo být definitivně v pořádku,“ přeje si vracející se Klíma. Trenér jen doplňuje: „Zařadili jsme ho do čtvrté formace na místo Michala Vachovce,“ říká Kýhos.

Horší situace je ale s další trojicí hráčů. Jak Košťál, tak Zucker, ale i Mikeska si na delší dobu musí od hokeje odpočinout. „S nimi je to minimálně na měsíc. Pravděpodobnější je návrat Michala Mikesky a Davida Zuckera, ale uvidíme jak se to bude hojit. Každopádně si myslím, že ještě nějaké to utkání za nás stihnou odehrát,“ přidává trenér.

Oceláři mohou přistoupit k utkání v klidu. Předkolo mají jisté. „To si nemyslím. Ještě stále mají naději hrát přímo ve čtvrtfinále. Proto pochybuji, že by utkání s námi nějakým způsobem vypustili. Stále je o co hrát,“ prohazuje Kýhos s úsměvem. Až na vracející se ho Klímu kouč se sestavou nemíchal. „Není důvod něco měnit. Týmu se daří, tak proč do toho zasahovat,“ doplňuje.

Tomáš Klíma kvituje svého návratu a dává si jasný cíl. „Chceme se ještě poprat o zbylé body a pokud budeme mít štěstí, tak i o předkolo. Uvidíme jak vše dopadne,“ přidává. Mladá Boleslav hostí Kometu Brno a to jsou celky, které si nic zadarmo nedarují. „Pokud se jí podaří vyhrát a my uspějeme za tři body v Třinci, tak poslední kolo bude velice zajímavé,“ přeje si Klíma takovýto vývoj závěru základní části. V neděli se na ledě KV Areny představí Mladá Boleslav. „I v tomto případě musíme získat tři body. Jiný cíl mít ani mít nemůžeme,“ dodává Klíma. V 52. kole se v Brně představí tým Zlína.

Poslední kolo

HC Energie Karlovy Vary – HC MOUNTFIELD 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Zaťovič (Kumstát, Pech), 27. Zaťovič (Gawryletz, Kumstát), 43. Sýkora (Skladaný, Dej) - 10. Květoň (Gulaš, Langhammer).

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – HC Oceláři Třinec 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 38. Somík (Nahodil) - 16. Hrňa, 35. Hrabal (Zíb, Bonk), 44. Hořava, 59. Bonk (Zíb).

Statistiky

HC Energie Karlovy Vary
Utkání v extralize50 - 16 - 5 - 6 - 23 – 133:150 – 64 b
Průběžné umístění11. místo
Nejproduktivnější hráčLukáš Pech – 44 bodů (15+29)
Nejlepší střelecPetr Kumstát - 26 branek
Nejlepší nahrávačLukáš Pech - 29 asistencí
Nejlepší v +/-Lukáš Pech +17 bodů
Nejtrestanější hráčVáclav Skuhravý - 123 TM
Brankáři Lukáš Mensator 90.87 %, 2.97 g/z
Marek Benda 87.72 %, 4.29 g/z
Tomáš Závorka 88.68 %, 3.65 g/z
Úspěšnost přesilovek13.2 % (7. místo v extralize) *
Úspěšnost oslabení86 % (11. místo v extralize) *

HC Oceláři Třinec
Utkání v extralize50 - 18 - 4 - 8 - 20 - 141:138 - 70 b
Průběžné umístění9. místo
Nejproduktivnější hráčDavid Květoň - 28 bodů (13+15)
Nejlepší střelecDavid Květoň – 13 branek
Nejlepší nahrávačLukáš Zíb - 22 asistencí
Nejlepší v +/-Josef Hrabal +10 bodů
Nejtrestanější hráčLukáš Zíb - 96 TM
Brankáři Peter Hamerlík 92.74 %, 2.37 g/z
Martin Vojtek 91.11 %, 2.83 g/z
Pavel Francouz 80 %, 6 g/z
Úspěšnost přesilovek14.4 % (3. místo v extralize) *
Úspěšnost oslabení91.9 % (2. místo v extralize) *
*Zdroj: iDnes.cz

Vzájemné zápasy 2011/2012

12. kolo HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 2:6
25. kolo HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 1:0
38. kolo HC Energie Karlovy Vary – HC Oceláři Třinec 1:4

Vzájemné zápasy 2010/2011

09. kolo HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 3:4 sn.
22. kolo HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 3:2 sn.
35. kolo HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 4:3 pr.
48. kolo HC Energie Karlovy Vary . HC Oceláři Třinec 2:4

Sestavy z posledního utkání

HC Energie Karlovy Vary: Mensator - Gründling, Gulaši, M. Rohan, Gřegořek, Gawryletz, Lučka, Mocek, Prošek - Kumstát, Pech, Zaťovič - Koblasa, Skuhravý, Kotrla - Skladaný, T. Sýkora, Dej - T. Rohan, Vachovec, Kuběna

HC Oceláři Třinec: Hamerlík – Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, Richter, Novotný – Kůrka, Bonk, Varaďa – Adamský, Peterek, Květoň – Rufer, Orsava, Hampl – Hrňa, Polanský, Hořava

Související články