HC Energie Karlovy Vary

Dorostenci v okleštěné sestavě prohráli ve Zlíně i Brně

HC Kometa Brno - HC Energie 6:2 (1:1, 4:1, 1:0)
Zraněními a dalšími absenci oslabená sestava staršího dorostu z víkendového dvojutkání na Moravě přivezla jediný bod za prohru v prodloužení ve Zlíně. Vyrovnávací branku na 2:2 zařídil Ladislav Zikmund (na snímku). V sobotu narazili energetici na tabulkového souseda, průběh utkání v Brně však byl zcela jednoznačný a domácí si zisk tří bodů pohlídali.
Extraliga staršího dorostu, II.14, so 25.2.2012
Kometa Brno
Karlovy Vary
6:2
1:1, 4:1, 1:0
Branky a nahrávky: 5. Jenyš (Vlček), 21. Kovářů (Vlček, Jenyš), 22. Raška (Beneš), 24. Jenyš (Zbořil), 40. Vojáček, 42. Beneš (Raška, Lašák) - 13. Bečka (Zikmund, Vrána), 35. Zikmund (Bečka, Michálek). Rozhodčí: Humpolíček - Linhart, Toman. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 34:17. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 6:2.
Kometa Brno: Klimeš - Zbořil, Mytiska, Řeřucha, Vlček,, Vojáček (C), Vágner - Kozel, Lašák, Raška, Vaverka, Jenyš, Kusko, Grünwald, Beneš, Kovářů, Balaštík
Karlovy Vary: Fečo od 41. Kutnar - Rulík, Vaněk, Michálek, Priškin, Sturma - Binias, Csamango, Bečka (C), Zikmund, Čápek, Klíma, Rubeš, Jirušek, Ziegler, Vrána, Dimitrov

Komentář k utkání

Během prvních několika minut Kometa jasně dominovala a hosté se před Klimeše mohli dívat pouze ze střídačky. Domácí svého úvodního tlaku také využili. Vlček u levého mantinelu vybojoval puk promptně jej posla na střed, kde stál mezi kruhy osamocený střelec Pavel Jenyš. Ten se s šancí nepáral a poslal puk přesně do pravého horního růžku branky Západočechů.

Hosté se po brance probrali a dokázali vyrovnat hru. Ruku v ruce s tím přišlo i vyrovnání skóre. Sekundu před koncem první početní výhody dostal Šimon Bečka na mezikruží ideální pas Zikmunda. Hostujíc kapitán naložil s šancí podobně jako několik minut před ním Jenyš. Hosté mohli jít i do vedení, v oslabení domácí obraně pláchl Zikmund. Při zakončení se mu však postavil na hranu a hostující forvard tak vysoko přestřelil.

Úvod druhé třetiny vyšel domácímu týmu opravdu parádně a David Fečo se musel často otáčet do branky pro puky. Jako první mu ho tam poslal dvacet čtyři sekund po startu prostřední periody Ondřej Kovářů. Útočník Brna elegantně bleskově projel přes půl hřiště, natlačil se před Feča a zakončil na vzdálenější tyč.

Neuběhla ani minuta a Kometa se radovala potřetí. Filip Beneš totiž ideálně načasoval pas na Adama Rašku, který se ocitl volný mezi kruhy. Hráč s číslem jedenáct neváhal a poslal puk přes rameno nebohého Feča.

Čtvrtá domácí branka přišla tako v podstatě v zápětí. V čase 23:43 využil svým druhým gólem v zápase přesilovou hru Pavel Jenyš. Kotouč se k němu odrazil poté, co brankář Energie pouze vyrazil Zbořilovu střelu od modré čáry.

Kometa mohla ještě navýšit své vedení. V oslabení se utrhl Adam Raška a byl podražen Zikmundem. Sudí Humpolíček nad odpískáním trestného střílení neváhal. Raškovu střelu mezi betony však Fečo lapil. A tak se ke snížení dostali hosté. Při další početní výhodě vznikla po Michálkově nahození mlýnice před Klimešem. V ní přiťukl Bečka puk na volného Ladislava Zikmunda a oplatil mu tak gólovou přihrávku z první třetiny.

Když už se zdálo, že do kabiny se půjde za stavu 4:2, dokázalo Brno své vedení ještě navýšit. Sedm sekund před koncem druhé dvacetiminutovky nahodil při přesilové hře puk směrem na Feča Filip Vojáček. Puk propadl až do sítě, což evidentně nejvíc překvapilo právě střelce branky. Domácí tak před třetí třetinou měli tříbrankový náskok.

I nástup do závěrečné periody vyšel lépe Kometě. Hostující kapitán Bečka zahodil velkou šanci a vhazovalo se před Klimešem. Kometa se ihned po buly v obranném pásmu vydala na zteč a po bleskové kombinaci zakončoval do odkryté branky Filip Beneš.

Ve zbytku zápasu už toho k vidění mnoho nebylo. O dělbě bodů bylo rozhodnuto. Brno si zahrálo jednu přesilovku proti třem Karlovarským, branku však už nepřidalo. I tak se hráči Komety mohli za výkon proti Energii plácat po ramenou, hosté byli opravdu výrazně slabším celkem.

Ohlasy trenérů

Jan Konečný (HC Kometa Brno): Takové utkání se hodnotí velice dobře. Hráli jsme tak, jak jsme si představovali. Dá se říct, že jsme soupeře převýšili ve všem, hlavně však v bruslení. Také se nám dařilo v zakončení. Nyní se však už musíme soustředit na zítřejší zápas s Chomutovem. Ale pokud bychom hráli takhle, bude to dobré. Je potřeba naladit formu na play-off. Kluci si zaslouží jenom pochvalu, dařilo se nám ve všech obranných i útočných činnostech. Byl to týmový, kolektivní výkon. Za to patří klukům dík.

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary):Přijeli jsme ve značně improvizované sestavě. Máme absence z důvodu zranění, nemoci nebo třeba i lyžařského kurzu. Navíc jsme akademie ČSLH, nemohli s námi jet někteří hráči, kteří neprospěli ve škole. Ale náš výkon to neomlouvá. Kometě jsme byli důstojným soupeřem pouze v první třetině. Od druhé třetiny jsme měli obrovský problém s kontaktní hrou a agresivním pojetím soupeře. Ten nás přehrál ve všech směrech a zaslouženě zvítězil.