HC Energie Karlovy Vary

Záleží na tom, na koho narazíme, říká o šancích v juniorském play-off Karel Mlejnek

Junioři v posledním zápase rozdrtili Spartu, a nacházejí se na šestém místě tabulky. Dvě kola před koncem základní části mají tedy stále možnost postoupit přímo do čtvrtfinále play-off. Nejen o tom mluvil po sobotním utkání trenér Karel Mlejnek. Rozhovořil se také o nové karlovarské naději - Petru Koblasovi.

Jak jste spokojen se současným umístěním mužstva?
Samozřejmě s tím spokojení jsme. Na začátku sezony jsme měli cíl, být někde mezi devátým až dvanáctým místem, protože se nám mužstvo hodně obměnilo a omladilo. Ale poctivou prací kluků jsme se dostali tam, kde jsme teď. Samozřejmě to chtělo adaptaci na tuhle soutěž. Dobré by bylo, kdybychom po víkendu byli dva, tři body od přímého postupu do čtvrtfinále, abychom měli poslední dvě kola o co hrát.

Jaké jsou podle vás šance tohoto týmu v play-off?
Bude záležet na tom, na koho narazíme. Když náš A-tým loni vypadl v předkole, tak jsme mohli použít dvojici Martin Rohan – Tomáš Klíma. A pokud letos v předkole vypadne třeba A-tým Zlína, tak můžou využít čtveřici Zámorský, Valenta, Řezníček, Matějíček. Což jsou čtyři beci, kteří tam hrají téměř stabilně extraligu. Dále je tam Holík, který hraje za národní tým do dvaceti let. Do brány zase připadá v úvahu Kašík nebo Sedláček. Takže záleží na tom, koho dostaneme, a to i v souvislosti s jejich A–týmy.

Co říkáte na vzestup Petra Koblasy, který je nyní stabilní členem A–týmu?
To je pro nás jeden z největších úspěchů této sezony. Letos jsem měl možnost být s ním jako součást realizačního týmu na několika mezinárodních akcích. Viděl jsem, jak pracuje, a on pracuje velmi dobře. Dobře se na mezinárodním poli prezentoval, a dostal příležitost v A–týmu. Na tom má zásluhu sportovní management klubu, a velký podíl na tom samozřejmě mají trenéři Áčka, kteří mu tu možnost dali. Svými zkušenostmi mu obrovským způsobem pomáhají i hráči, s kterými hraje v útočné formaci. Ten kluk to bere za správný konec, a věřím, že to tak zůstane.


Díky za rozhovor!