HC Energie Karlovy Vary

Pokud vyhrajeme v pátek, bude rozhodnuto, míní Gřegořek

Výsledek 6:2 hovoří jasně. Energie si dokázala vyšlápnout na Litvínov a udělala další významný krok, aby se vyhnula posledním místu a tedy i účasti v baráži. „Rozhodne se v pátek s Mladou Boleslaví. Pokud utkání zvládneme, tak už si dovolím tvrdit, že bude rozhodnuto,“ zamýšlel se obránce Petr Gřegořek po nedělním podkrušnohorském derby.

Pokud by Západočeši v pátek uspěli, bude rozdíl mezi oběma celky jedenáct bodů a ve hře jich bude ještě patnáct. „Myslím si, že už to v případě našeho úspěchu Mladá Boleslav neuhraje,“ pokračuje.

O pátečním klání Energie a Mladé Boleslavi hovořil i asistent Litvínova Viktor Lukeš. „Musíte vyhrát. Hodně nám tím pomůžete. Kdybychom my porazili Slavii, tak už podle mého bude jasno i z našeho pohledu,“ vzkázal po tiskové konferenci svému protějšku Martinu Pešoutovi.

Samotné utkání Karlových Varů s Litvínovem bylo ze strany domácích v úvodu hodně ospalé. „Prohrávali jsme, ale rychle jsme na vedení soupeře dokázali odpovědět. Michal Mikeska to perfektně trefil z úhlu, a to nás nastartovalo. Přidali jsme další branky a v pohodě šli do šaten,“ začal se Gřegořek ohlížet za zápasem.

Rozhodující faktem se v prvních minutách ukázal výkon Lukáše Mensatora. „Hodně nám pomohl. Dokázal toho hodně pochytat. Litvínov byl daleko aktivnější,“ řekl.

To v brance „Chezy“ se vystřídali oba dva maskovaní muži, Volkeho po první třetině nahradil Patrik Nechvátal. „Kdyby mi Martin Zaťovič neřekl, že jim chytá někdo jiný, tak bych si toho asi do konce utkání nevšiml,“ přiznal Gřegořek s úsměvem a pokračoval: „Tak či ona to na naší hru nemělo vliv. Spíš si myslím, že utrpěl Volke. My určitě ne.“

Další minuty už patřily jasně domácím. Náskok si hlídali a postupně i navýšili. „Naší pětce se dařilo. Jak Lukáš Pech, tak Zaťovič s Kumstátem hráli výborně. Škoda, že se nám takto nedařilo v úvodu extraligy. Sice jsme takto pohromadě nehráli, ale i tak jsme měli udělat daleko více bodů,“ dodal Gřegořek na závěr.

Související články

Ohlasy k zápasu | st 21.3.2012

Mikeska: Hlavně, že jsme utrhli tři body

Reportáž | ne 18.3.2012

Karlovarská jízda přejela Litvínov

Preview k zápasu | so 17.3.2012

Energie se s Vervou vrací do KV Areny