HC Energie Karlovy Vary

Energie si pojistila nejproduktivnějšího útočníka, Lukáš Pech podepsal na 5 let!

Pondělní dopoledne přineslo výbornou zprávu pro všechny příznivce HC Energie. Vedení klubu se po náročných jednáních dohodlo na nové pětileté smlouvě s centrem prvního útoku a letos nejproduktivnějším energetikem a střelcem zlatého gólu sezony 2008/09 Lukášem Pechem, který tak zůstává v karlovarském dresu do 30. dubna 2017. „O Lukáše byl obrovský zájem z českých i zahraničních klubů. S naším rozpočtem jsme po finanční stránce mnoha nabídkám nemohli konkurovat. Myslím, že nakonec rozhodlo Lukášovo karlovarské srdíčko, vztah k městu a fanouškům,“ uvedl generální manažer Miroslav Vaněk.

Lukáši Pechovi končil aktuální kontrakt 30. dubna 2012. Novou pětiletou smlouvou si tak Energie pojistila jeho služby až do konce sezony 2016/17. Jednání však podle Miroslava Vaňka byla velmi obtížná.

„O Lukáše byl obrovský zájem z českých i zahraničních klubů. I když nehospodaříme s takovými rozpočty jako řada z nich a nemohli jsme si dovolit konkurovat jejich nabídkám, snažili jsme se Lukášovi navrženými podmínkami maximálně vyjít vstříc. Myslím si, že nakonec rozhodlo Lukášovo karlovarské srdíčko, vztah k městu a fanouškům. Lukáš zůstává doma. Pochází sice z Jihlavy, ale dnes už jsou jeho domovem Karlovy Vary, a to v jeho rozhodnutí převážilo,“ přibližuje GM podrobnosti jednání.

Pech do Karlových Varů, tehdy ještě do klubu HC Becherovka, přestoupil v roce 2001. V první sezoně nastupoval především za juniory. Ani v dalších ročnících v A-týmu nevyčníval, více prostoru dostával v partnerském SK Kadaň. „Poctivým přístupem k hokeji a všem povinnostem si postupně vybudoval pozici lídra týmu a prvního centra. Bez nadsázky patří mezi TOP 20 hráčů české Tipsport extraligy,“ uvádí Miroslav Vaněk.

Obrovský přínos pro tým předvedl Pech i několik hodin před samotným podpisem smlouvy. Třemi kanadskými body pomohl Karlovým Varům zdolat Slavii, a zvýšit tak náskok na poslední místo. „Útok Zaťovič, Pech a Kumstát momentálně patří ke špičce extraligy. Rádi bychom, aby spolu pokračovali i v dalších sezonách. Za vedení HC Energie Karlovy Vary musím říct, že jsme za dohodu s Lukášem Pechem velice rádi. Upřímně doufám, že ji jako výbornou zprávu přijmou i naši obchodní partneři, fanoušci a všichni příznivci klubu,“ uzavřel generální manažer HC Energie své vyjádření.