HC Energie Karlovy Vary

Dělali jsme strašně moc chyb, přiznal po zápase Petr Kumstát

Po prohraném nedělním utkání s posledním celkem v tabulce play-out Mladou Boleslaví se k mikrofonu postavil Petr Kumstát (na snímku), jenž zařídil obě karlovarské branky. Jeho počin však na výhru nestačil, a Energie si tím zkomplikovala cestu za záchranou. Střelec hostů viděl příčiny prohry v hromadění chyb a odevzdanosti. Napravit selhání se dle jeho slov tým pokusí v obou následujících utkáních.

Karlovy Vary se porážkou vrátily do bojů o baráž. Jak se s tím vyrovnáváte?
Neseme to těžce, ten výkon byl hrozný a odevzdaný. Byli jsme všude pozadu a dělali jsme strašně moc chyb. Boleslav na tom byla bruslařsky daleko lépe a zaslouženě vyhrála.

Za stavu 3:1 jste hráli přesilovku pěti proti třem, která se vůbec nepovedla. Jaký byl původní plán?
Chtěli jsme co nejvíc střílet, ale ten led už nebyl moc dobrý a puky přeskakovaly. Sehráli jsme to špatně, a tam se asi rozhodlo o osudu utkání.

Trenér Vám po zápase hodně spílal. Jaká slova jste od něj slyšeli?
Říkal, že to takhle nejde. Takhle bychom to neuhráli a mohli bychom klidně i spadnout. Musíme se nad tím zamyslet a v příštích zápasech si uhrát záchranu. Nejlépe, když se to povede hned v tom následujícím, ale jestli to nevyjde, tak v tom dalším. V jednom z nich však určitě.

Co konkrétně budete chtít pro poslední dvě utkání změnit?
Teď se mi o tom špatně mluví, protože náš výkon byl opravdu strašný. Musíme se dát dohromady, poslední dva zápasy jsou před námi a do nich musíme dát všechno, abychom je zvládli.

Děkuji za rozhovor!

Související články