HC Energie Karlovy Vary

Byly to nervy, ohlédl se za utkáním čtyřnásobný střelec Kumstát

Lépe si energetici extraligovou příslušnost pojistit nemohli. V Edenu vinou kolapsu ve druhé třetině prohrávali už 1:3, ale excelentní výkon Petra Kumstáta (na snímku) slávistům vítěznou rozlučku s domácími fanoušky nedovolil. Všechny branky energetiků padly právě z hole jejich nejlepšího střelce. „Kluci mi to výborně dávali před branku,“ pochvaloval si spolupráci ve formaci.

Když Petr Kumstát v desáté minutě zápasu otevíral skóre, málokdo čekal, jaký výkon ještě předvede. Střílel gól za gólem, hat-trick mu byl málo a vše ještě korunoval vítěznou čtvrtou brankou z třetího dějství. „Hodně mi pomohli spoluhráči, kteří mi výborně nahrávali před branku, a trošku se ke mně přiklonilo i štěstí,“ mírnil Kumstát, který byl právem vyhlášen nejlepším hráčem zápasu.

U prvního gólu mířil do odkryté klece, po kolapsu ve druhé třetině vstřelil kontaktní branku z dorážky. V posledním dějství pak dvěma přesnými zásahy v necelé minutě rozhodl o tom, že se Energie vyvaruje baráže. „Většinou jsem střílel už do prázdné branky a jednou se to ke mně šťastné odrazilo,“ řekl. Slavia ještě v závěru zkusila štěstí bez Furcha, ale vynikající Mensator přivedl slávistické střelce k šílenství.

Protože Mladá Boleslav padla v prodloužení na litvínovském ledě, mohli energetici bez obav prohrát. Po tvrdém boji ale mají hned tři body. „Řekli jsme si, že Boleslav nebudeme sledovat,“ pronesl Martin Pešout. Ze slov nejlepšího střelce hostů ale plynulo něco jiného. „Když nám trenér dvě minuty před koncem zápasu řekl, že Boleslav prohrála, hodně jsme si oddychli. Tak i tak to byly velké nervy a jsem strašně rád, že jsme to zvládli,“ řekl spokojeným tónem.

V neděli čeká energetiky doma Litvínov. Přestože už mohou být v klidu, je ve hře první místo ve skupině play-out. A po famózním výkonu v Edenu by si ho zelenobílí zasloužili. „I když je rozhodnuto, chceme i v neděli předvádět dobrý hokej s velkým nasazením a tím poděkovat fanouškům. Dneska to byly zbytečné nervy,“ uzavřel Kumstát rozhovor a cestou do kabiny ještě zamával výpravě karlovarských fanoušků.

Související články

Preview k zápasu | čt 5.4.2012

Energetici jedou do Prahy pro důležité body