HC Energie Karlovy Vary

Juniorka v Ostrově zahájila přípravu na MHL

Prázdniny jsou teprve ve své čtvrtině, ale na zimním stadionu v Ostrově nad Ohří už je připravený led. Jako jedni z prvních jej využili junioři Energie, kteří zde absolvují týdenní tréninkový kemp. Trenér Karel Mlejnek má k dispozici 37 hráčů ale i své nové asistenty Tomáše Marišku a Milana Čejku. Dalšími zajímavými hosty tréninku byli úspěšný kanadský trenér Clément Joidon či nedávno draftovaný karlovarský odchovanec Martin Frk. Fotografie z prvního dne kempu přinášíme v galerii.

Oproti loňským rokům se junioři na ledě sešli už v době, kdy si hráči A-týmu stále ještě užívají dovolené. „Je to způsobené odlišným cyklem, který v Rusku podle reglementu MHL panuje. Oficiálně jsme přípravu zahájili 26. června zdravotními prohlídkami, poté měli hráči naordinovaný individuální tréninkový program a tento týden absolvujeme kemp v Ostrově s kombinací přípravy na suchu i na ledě,“ přibližuje hlavní trenér mužstva Karel Mlejnek tréninkový proces.

Aktuálně v Ostrově trénuje 34 bruslařů a 3 brankáři. Ne všichni hráči se však na finální soupisku pro MHL vejdou. „Soupisku chceme uzavřít v průběhu následujícího týdne. Bude čítat 27 hráčů v poli a 3 brankáře. Chceme to udělat takto brzy, protože už 14. srpna odlétáme do Omsku na Světový pohár juniorů, což bude naší finální přípravou před zahájením sezony,“ hovoří Mlejnek o brzkém zužování kádru.

Kromě odchovanců karlovarského hokeje budou za tým HC Energie nastupovat i hráči hostující z jiných klubů. Již dříve byla oznámena dohoda s Dominikem Piskořem, Patrikem Novákem, Jakubem Flekem a Pavlem Krajčovičem. Nově také trenér potvrdil angažování Jiřího Klimíčka (Vítkovice, 1992), Lukáše Chalupy (Tatranští Vlci, 1993), Martina Kohouta (Vsetín, 1995) a Tomáše Dvořáka (Havlíčkův Brod, 1995). Na zkoušku se navíc k týmu připojili i Dominik Gabaj (Slovan Bratislava, 1992), Filip Kasalý (Jihlava, 1992) a Daniel Vlach (Tatranští Vlci, 1994), o jejichž zařazení na soupisku bude rozhodnuto až na základě výkonů v testovacím období.

„Z těchto hráčů máme k dispozici všechny kromě Kohouta a Dvořáka, kteří ještě asi 2 týdny budou doléčovat svá zranění. Kádr doplňujeme především proto, abychom zvýšili naši konkurenceschopnost. Preferujeme hráče z Karlových Varů, a pokud už bereme někoho cizího, musí být kvalitnější než náš hráč. Doplňujeme kvalitu, nikoli počet kusů, “ okomentoval trenér pohyby v kádru.

Přínos potenciálních posil pro tým se pochopitelně nejlépe pozná na ledě, proto trenéři dávají hře v trénincích hodně prostoru. „Dopoledne jsme vždy rozdělení na 2 skupiny. Jedna skupina má 45 minut ledu a druhá přípravu na suchu, poté se prohodí. Věnujeme se především individuální činnosti jednotlivců v obraně i útoku, také bruslení a hře na malém prostoru. Každý odpolední trénink pak věnujeme hře, abychom dali hráčům prostor projevit se,“ popisuje Karel Mlejnek tréninkový program.

Na stadionu v Ostrově nad Ohří naleznou energetici-junioři útočiště jen do konce týdne. V neděli 22. července už na ně bude čekat led v tréninkové hale KV Areny, aby zhruba o týden později poprvé vyjeli i do haly hlavní, kde také budou hrát své domácí zápasy.

Známé už je také kompletní obsazení trenérských postů. Asistentem Karla Mlejnka se stal Tomáš Mariška, jenž v posledních sezonách působil v Havlíčkově Brodu jako vedoucí Sportovního centra mládeže a trenér staršího dorostu. Druhým asistentem byl jmenován Milan Čejka, jenž zároveň povede juniorku HC Energie „B“, která bude v Sokolově hrát ligu juniorů.