HC Energie Karlovy Vary

Podali jsme dobrý výkon, říká střelec dvou branek Tomáš Harkabus

Úvodní utkání druhého ročníku prestižního Vemex Cupu juniorům vyšlo na výbornou. Mladíci porazili Bílé Tygry z Orenburgu jasně 5:1, a kdyby měl domácí tým větší štěstí v koncovce, tak mohl vyhrát i o víc branek. Střelecky se v zápase dařilo Tomáši Harkabusovi, který vstřelil dvě branky a málem se dočkal i hattricku.

Tomáši, jak byste zhodnotil první turnajové utkání?
Plnili jsme všechno, co jsme si v kabině před zápasem řekli, a ruského soupeře jsme do ničeho nepustili. V zápase jsme měli jasnou převahu a myslím si, že jsme mohli vyhrát daleko větším rozdílem.

Co jste čekal od Bílých Tygrů? Myslel jste, že Orenburg bude hrát lépe, nebo hůře?
Určitě jsme čekali, že budou dobře bruslit a vyhrávat osobní souboje. Ale myslím si, že nakonec jsme byli ve všem lepší a jasně jsme je přehráli.

V utkání jste vstřelil dvě branky. Jak byste tyto důležité situace popsal z pohledu střelce?
U první branky odvedl dobrou práci Lukáš Vrána, který mi puk perfektně sklepnul mezi kruhy, a stačilo už pouze zamířit. Naštěstí mi to tam spadlo. A druhá branka, to byl vlastně jenom odražený puk, do kterého jsem plácnul a skončil za zády ruského brankáře (smích).

Ve třetí třetině jste mohl přidat i třetí branku.
Jel jsem sám na ruského brankáře, zkusil jsem kličku do bekhendu, ale on mě parádně vychytal. Nedá se nic dělat.

V sobotu hrajete s Chomutovem, který prohrál 6:2 s Petrohradem. Co očekáváte od tohoto derby?
Myslím si, že Chomutov bude určitě víc kousat a bude to lepší soupeř než Orenburg. Kluky z Chomutova známe, takže to bude určitě zajímavé utkání. Podle mého názoru i dost vyhecované a k vidění bude i řada tvrdých soubojů.

V neděli hrajete s Petrohradem, loňským vítězem prvního ročníku Vemex Cupu. Myslíte si, že toto utkání rozhodne o celkovém vítězi druhého ročníku?
Celý tým by si tento scénář přál, takže doufám, že to takhle dopadne. A hlavně, abychom na konci turnaje slavili první místo my (smích).

Jak byste zhodnotil atmosféru v KV Areně, na utkání s Orenburgem dorazilo poměrně dost diváků.
Na to, že to byl teprve druhý přátelský zápas, tak jsme byli docela překvapeni, že dorazilo tolik lidí. Doufáme, že přijdou i na další zápasy tohoto turnaje a hlavně, že nás budou podporovat v MHL, kde to budeme potřebovat.

Související články