HC Energie Karlovy Vary

Vemex Cup, den druhý: Energie prohrála s Piráty, Petrohrad porazil Orenburg v nájezdech

Vemex Cup: HC Energie Karlovy Vary – Piráti Chomutov 2:6 (0:1, 1:3, 1:2)
Bílí Tygři Orenburg – SKA 1946 Petrohrad 2:3sn (0:1, 1:2, 0:0 – 0:0)
Energii se sobotní zápas nepovedl, Piráti předvedli lepší výkon a po zásluze zvítězili. Západočechům se nedařilo hlavně v koncovce. V druhém utkání se utkaly dva ruské týmy a rozhodovat musely až nájezdy. Ty nakonec na stranu SKA přiklonil pěknou trefou Čalyšev.
Příprava juniorů, Vemex Cup, so 4.8.2012
Karlovy Vary
Chomutov
2:6
0:1, 1:3, 1:2
Branky a nahrávky: 22. Kverka (Funk, Piskoř), 46. Funk (Piskoř) - 15. Fronk (pen.), 32. Račuk (Deveri), 33. Fronk (Hammerbauer), 35. Opálek (Deveri), 50. Tejnor (Dobrovolný, Račuk), 51. Hammerbauer (Lehnert) . Vyloučení: 7:9. Využití: 1:1. Diváci: 157. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:6.
Karlovy Vary: Fečo (30. Krajčovič) - Schusser, Funk, Šik, Troška, Gombár, Hroch, Novák O. - Kverka (C), Piskoř, Švec, Flek, Novák P., Zadražil, Harkabus, Vrána, Csamango, Táborský, Hroch, Půlpán
Chomutov: Strmeň - Opalek, Kopáč, Horváth, Pelc, Szathmáry, Dobrovolný (C), Tejnor - Mazánek, Hammerbauer, Fronk, Lehnert, Hanták, Deveri, Novák J., Novák L., Račuk, Hlava, Hejcman, Peštuka, Huňady

Komentář k utkání

Sobotní odpoledne nabídlo souboj mezi úřadujícím mistrem Extraligy juniorů z Chomutova a čerstvým účastníkem MHL. Vemex Cup načal druhý den a Piráti chtěli po páteční prohře s Petrohradem zabodovat. Energie však byla nabuzena vysokou výhrou nad Orenburgem, a tak utkání nabízelo zajímavou podívanou.

První větší vzrušení přinesla tyčka, jež zazvonila za Fečem v 10. minutě. Střílel Fronk. Domácí pak měli několik šancí, ale Strmeně nepřekonali. A za to později těžce pykali. Psala se 15. minuta, když ujížděl právě Fronk, který byl nejvýraznější postavou svého týmu. V úniku ho povalil Půlpán a pískalo se trestné střílení. Dominik Fronk si poradil dobře a proměnil. To bylo z první třetiny všechno, kromě šance Patrika Nováka, kterého však znovu vychytal hostující Strmeň.

Do druhé části vtrhli domácí jako uragán a po 68 sekundách už sklízeli ovoce. Jaromír Kverka dokázal Strmeně překonat. V polovině zápasu si prohodili místa domácí golmani, Feča nahradil Krajčovič. Ten si pořádně ani nesáhl na puk a lovil ho třikrát ze své sítě. Marek Račuk, Jiří Fronk a Daniel Opalek se se svými brankami vešli do tří minut. Energetici se snažili, ale snížit do konce druhé periody nezvládli.

Třetí třetina začala podobně jako ta druhá. Domácí se snažili, ale kýžené branky se z úvodního tlaku nedočkali. Gól padl až v 45. minutě, když se v přesilovce 4 na 3 trefil z levého kruhu obránce Martin Funk. Pak přišly další tři minuty hrůzy pro Západočechy. Nejdřív byl vyloučen Půlpán a netrvalo ani minutu, aby se hosté prosadili. Trefil se Dominik Tejnor. Pak energetici nevyužili šanci a hned z protiútoku pošesté v utkání inkasovali. Prosadil se Jan Hammerbauer V posledních deseti minutách už se toho moc nestalo, a tak Energie podledhla v podkrušnohorském derby Chomutovu 2:6.

Fotogalerie