HC Energie Karlovy Vary

FOTO: Junioři jedou do Omsku

Náročné cestování do Omsku mají mladí energetici za sebou. Do dějiště druhého ročníku Světového poháru juniorů dorazili s mezipřistáním v Moskvě, kde potrénovali na stadionu legend CSKA. V článku přinášíme fotoreportáž z cesty.

K odjezdu z Karlových Varů se energetici sešli ve středu ve 3 hodiny ráno. Autobus a auto na bagáž bratří Floriánů je odtud dovezl na ruzyňské letiště, odkud 7:05 odletěli do Moskvy. Na snímku na letišti před odletem. Hokejisté letěli pravidelnou linkou ČSA. I s hokejkami a bruskou vážila celá výprava (pasažéři + zavazadla) přibližně 3800 kg.

Po příletu do Moskvy dostala výprava s vypětím všech sil do autobusu sebe u všechnu výstroj a vydala se na nelehkou cestu městem. Na zimním stadionu legend CSKA vyložili energetici svou výstroj a jeli se ubytovat do hotelu Aerostar. Po krátkém odpočinku se následoval podvečerní trénink na stadionu, který je momentálně v rekonstrukci. Přes všechny drobné obtíže (na plochu se šlo pěšky přes dvě patra, měkký led, velké vedro) proběhl trénink úspěšně. Následoval odjezd na hotel, večeře, krátké školení o výhodách odborů v MHL a šlo se spát.

Po brzké vstávání ve středu si ani další noc karlovarská výprava příliš neužila. Hodiny spánku jí ubral jak časový posun, tak brzký odjezd na letiště, odkud celý tým odletěl do Omsku. Zde už je oproti České republice časový posun +5 hodin. Na podobné cestování si hráči v sezoně budou muset zvyknout. V Omsku je uvítalo velké teplo. Zchladit se mohou v pátek, kdy od 12:00 do 13:15 (omského času) trénují v Omsk Areně. Úvodní zápas je pak čeká v sobotu, kdy vyzvou Norskou reprezentaci U20.

Všichni hráči jsou připraveni podat co nejlepší výkon a těší se na turnaj!