HC Energie Karlovy Vary

Klub a společnost Vemex představily médiím projekt MHL

Ve středu odpoledne se v pražském sídle společnosti Vemex uskutečnila tisková konference k příležitosti zahájení základní části MHL, které se jako první český mládežnický klub v mezinárodní lize zúčastní i juniorka HC Energie Karlovy Vary. Zástupci klubu a generálního partnera přiblížili početné skupině celostátních médií projekt MHL v Karlových Varech. Několik snímků z tiskové konference přinášíme v galerii.

Karlovarský klub na konferenci v Praze - Dejvicích zastupoval generální manažer Miroslav Vaněk, ředitel juniorského týmu Alexej Naumov, trenér Karel Mlejnek a kapitán mužstva Jaromír Kverka mladší. Za generálního partnera, společnost Vemex s.r.o., promluvil jednatel a výkonný ředitel Vasilij Dinkov a marketingový ředitel Hugo Kysilka.

V samém úvodu si vzal slovo Vasilij Dinkov, který zároveň zastává funkci vicepresidenta HC Energie Karlovy Vary pro MHL. Ve své řeči vysvětlil, proč se společnost Vemex rozhodla projekt podpořit. „Rusko a Česká republika mají spoustu vazeb a oba národy milují hokej. Je to sport, který nás spojuje. Ke karlovarskému regionu má naše společnost vřelý vztah a už v minulé sezoně působila jako hlavní partner A-týmu a podpořila i juniory při cestě na Světový pohár do Omsku. Vstupem do MHL, která je jednou z nejlepších mládežnických soutěží na světě, však otevíráme zcela novou kapitolu naší spolupráce. Jsem velice rád, že se tohoto projektu mohu účastnit a myslím, že bychom si hned pro první rok měli klást vysoké cíle, tedy hrát play-off.“


Vasilij Dinkov v rozhovoru s Karlem Mlejnkem

Generální manažer Miroslav Vaněk připomněl historii i motivaci celého projektu. „Na vstup do MHL jsme se připravovali 2 roky a je v české historii naprosto unikátní. Otcem celé myšlenky byl Alexej Naumov, současný ředitel týmu. Český hokej, konkrétně Český svaz ledního hokeje už delší dobu hledá cesty ke zkvalitnění přípravy mládeže. Bylo podniknuto několik kroků, například zřízení Akademií ČSLH, kterou se náš klub také stal. S panem Králem, prezidentem ČSLH, jsem se dohodl, že náš vstup do MHL by mohl být dalším krokem, dokonce jeden z pilířů dalšího rozvoje mládežnického hokeje. Náš projekt řeší i problematiku předčasného utíkání mladých hráčů do zámoří. Sám jsem měl několik ostrých výpadů vůči agentům, kteří nadějné hráče klubům doslova ukradnou a odvlečou je do Kanady. I letos hrozilo, že nám odejde pět velmi talentovaných hráčů, ale díky projektu MHL se nám je podařilo udržet,“ upozornil Miroslav Vaněk a na závěr své řeči poděkoval zástupcům generálního partnera: „Bez pomoci společnosti Vemex bychom MHL nikdy nemohli hrát.“


Miroslav Vaněk a Hugo Kysilka

Trenér mužstva Karel Mlejnek ve svém projevu přiblížil sportovní přípravu i proces posilování kádru. „Mužstvo jsme posílili kvalitními hráči, dvě třetiny však zůstávají kmenovými hráči HC Energie. Zůstáváme zároveň Akademií ČSLH a z toho vyplývá, že i pro hráče MHL platí přísná pravidla pro vzdělávání hokejistů,“ připomněl Mlejnek nutnost dodržování jednoho z požadavků na Akademie.

Ředitel karlovarského MHL-týmu Alexej Naumov poté krátce upozornil, že hráče čeká hodně změn. „Veškeré cestování a další cestování se jim budeme snažit maximálně ulehčit, aby se kluci mohli soustředit pouze na hokej,“ slíbil Naumov a vyjádřil přání, aby na zápasy dorazilo co nejvýše fanoušků. Marketingový ředitel skupiny Vemex Hugo Kysilka po chvíli doplnil, že v první fázi autoři projektu očekávají návštěvy okolo 300 diváků a věří, že se MHL podaří popularizovat především mezi mládeží tak, aby se návštěvy v KV Areně postupně navyšovaly. Vstupné na MHL je zdarma.


Alexej Naumov a Jaromír Kverka ml.