HC Energie Karlovy Vary

Tomáš Harkabus: Snad mi to tam bude padat i v sezoně

V přípravných zápasech byl útočník Tomáš Harkabus jedním z nejlepších střelcem juniorů. V letní přestávce nastřílel pět branek, což je proti silným soupeřům, které junioři měli, velmi dobrá vizitka. Sám hráč doufá, že na tuto produktivitu naváže i v premiérovém ročníku Mládežnické hokejové ligy.

O víkendu odstartuje MHL. Jak byste zhodnotil končící letní přípravu?
Příprava byla velmi náročná. Sehráli jsme poměrně hodně přípravných zápasů a většina z nich byla proti opravdu kvalitním soupeřům, což je vždy jedině dobře. Prestižní byl zejména turnaj v Omsku, kde jsme sice nepostoupili ze základní skupiny, ale proti silným týmům jsme předvedli dobré výkony a vždy byly zápasy vyrovnané. Bohužel se nám v Rusku příliš nedařilo v koncovce.

Vy osobně jste však se střílením gólů problém neměl. Čím myslíte, že to bylo?
Samozřejmě, že mi pomohla dobrá letní příprava, ale ty branky jsem dal hlavně díky svým spoluhráčům. Hlavně, aby se mi střelecky dařilo i v sezoně, kde to bude důležité. Ale zároveň to nebude nic jednoduchého (smích).

O víkendu začne Mládežnická hokejová liga a vy na svém ledě přivítáte Budapešť, dalšího nováčka v této prestižní soutěži. Co od úvodního utkání očekáváte?
Myslím si, že o soupeři něco ví hlavně trenéři a dobře nás na zápas určitě připraví. Z Budapešti znám pouze Dana Vlacha, který byl u nás na testech. Ale hraje tam hodně slovenských i českých hráčů, takže to budou zajímavé souboje. Myslím, že by na soupeře mohl platit dobrý pohyb po ledě a rozhodovat určitě budou přesilové hry. Snad se nám v nich bude dařit.

První šest utkání v nové sezoně odehrajete na svém ledě, to je určitě dobrá zpráva, že?
Samozřejmě, vždy je příjemnější začínám doma a hrát tam, kde to člověk zná. Určitě nám to hodně pomůže.

Poté ale pojede odehrát čtyři duely do Ruska. Jak se na první trip těšíte?
Na samotné zápasy se hrozně těším, ale cestování určitě nebude příjemné. Ale zvládnout to musíme, k této soutěži to patří.

Je nějaký zápas, na který se v MHL obzvláště těšíte?
Těším se na všechny zápasy, ale nejvíc asi na utkání s CSKA Moskva, které odehrajeme na legendárním stadionu. Pak se těším na zápas v Rize, to bude také fantastické.