HC Energie Karlovy Vary

Juniorka si připsala svou první venkovní výhru

MHL: HK MVD Balašicha – HC Energie KV 3:4 (0:0, 3:3, 0:1)
První venkovní zápas v rámci MHL zvládli energetici skvěle. Západočeši vedli v utkání třikrát, dvakrát se podařilo domácímu týmu vyrovnat. Na poslední trefu z hole Vojtěcha Tomečka už ale Balašicha zareagovat nedokázala, čímž si Energie zajistila tři body. Dobré utkání znovu odchytal golman Vladislav Habal. Druhé utkání se odehraje na ledě Balašichy ve čtvrtek od 17:00.
MHL, 7. kolo, st 19.9.2012
HK MVD
Karlovy Vary
3:4
0:0, 3:3, 0:1
Branky a nahrávky: 24. Djačenko (Šipov), 36. Lukin (Šipov), 39. Barancev (Lukin, Djačenko) - 22. Kohout, 32. Kvapil (Schusser, Jurák), 33. Flek, 42. Tomeček (Piskoř, Šik). Rozhodčí: Ostrovský. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3, 3:4.
HK MVD: Šaryčenkov - Barancev, Djačenko, Sidljarov, Lopaťjok, Matveev, Lypkan, Kobelev, Bočarov, Ermošenko, Iljin Savelij, Goldenkov, Bojčuk, Nikolajev, Uvarov, Efremov, Bykov, Markovin, Ušnev, Lukin, Šipov
Karlovy Vary: Habal - Tomeček, Chalupa, Flek, Klimíček, Šik, Kverka, Novák, Kvapil, Jurák, Dvořák, Harkabus, Schusser, Vrána, Švec, Sýkora, Kohout, Piskoř, Zadražil, Troška, Gorčík

Komentář k utkání

První třetina začala pěkně zostra a hned po dvanácti vteřinách hry byl vyloučen za podražení kapitán Energie Jaromír Kverka. Domácí celek ale přesilovou hru nevyužil. Po návratu hostujícího kapitána byl vyloučen i domácí Djačenko, ale ani Energetici nabídnutou přesilovou hru nevyužili. Početní výhodu měli junioři ještě v polovině první třetiny, ale ani v té nedokázali vstřelit první branku tohoto duelu. Do konce první periody se už nic vážného nestalo, a tak se diváci branky nedočkali.

Druhá třetina ale byla o poznání zajímavější. Už po 72 vteřinách poslal Energii do vedení mladíček Martin Kohout, který prostřelil domácího brankáře Šaryčenkova. Chvíli po vstřelené brance byl vyloučen za hákování opět kapitán Jaromír Kverka a domácí nabídnutou přesilovku využíli. Vyrovnávací branku vstřelil Vladimír Djačenko. V polovině druhé třetiny byl vyloučen domácí Ušnev a energetikům se naskytla výborná šance jít opět do vedení. Ve přesilové hře napřáhl od modré čáry Tomáš Kvapil a puk se zastavil až za zády domácího brankáře. O minutu později bylo na hostující střídačce ještě veseleji. K puku se dostal Jakub Flek, který potřetí překonal brankáře Šaryčenkova. Jenže o tři minuty později se dokázal prosadit Nikita Lukin a Energie tak opět vedla jen o jednu branku. Na konci druhé periody hrála Energie v šesti a za to ji rozhodčí Ostrovský potrestal. Dvě minuty šel odsedět Dominik Piskoř. Po minutě přesilové hry si vzal puk domácí Denis Barancev, který vstřelil třetí branku Balašichy a bylo opět vyrovnáno. Těsně před druhou sirénou byl ještě vyloučen domácí Kobelev.

Do třetí třetiny šli tedy junioři s jedním hráčem navíc a toho se jim podařilo využít. Čtvrtou branku Energie vstřelil jeden z nejproduktivnějších hráčů celé soutěže, Vojtěch Tomeček. O tři minuty později hráli energetici opět v šesti a na trestnou lavici putoval Tomáš Dvořák. Domácím se ale tuto přesilovku využít nepodařilo a Energie tak stále držela nejtěsnější možné vedení. Pak se dlouhou dobu nic vážného nedělo až v 58. minutě byl vyloučen opět kapitán Energie Jaromír Kverka a nabídl tak domácímu týmu velkou šanci na vyrovnání. Domácí trenér si vzal oddechový čas a pokoušel se něco vymyslet. Jenže energetici si cenné vedení pohlídali a vybojovali důležité tři body.

Fotogalerie

Související články