HC Energie Karlovy Vary

Střelec Tomeček: Soupeř byl silný, takže výhra je cenná

Junioři sehráli v rámci Mládežnické hokejové ligy (MHL) první utkání na ledě soupeře. Představili se na stadionu HK MVD Balašicha, tedy týmu, který byl před tímto utkáním na čtvrté pozici. Utkání bylo velmi vyrovnané a nakonec ho rozhodl svou trefou Vojtěch Tomeček, který se díky této brance dostal do čela střelců celé MHL.

Vojtěchu, odehráli jste první zápas v Rusku. Jak byste tento duel zhodnotil?
V první řadě jsem samozřejmě velmi rád, že se nám podařilo zvítězit. Bylo to vyrovnané utkání, které mohlo dopadnout jakkoliv. Narazili jsme na velmi silný tým, který měl ve svých řadách hodně šikovných hokejistů. Body jsou tedy hodně cenné.

Překvapilo vás něco v zápase s Balašichou?
Asi ne. Soupeř hrál tak, jak jsme předpokládali, takže jsme na zápas byli výborně připraveni.

Jaká byla atmosféra na stadionu? Byla lepší, či horší jak při zápasech v Karlových Varech?
Na dnešní utkání příliš mnoho diváků nedorazilo, takže v KV Areně byla vždy určitě mnohem lepší atmosféra.

V současné době jste nejlepším střelcem celé Mládežnické hokejové ligy.
Je to hezký pocit. Ale musím sportovně přiznat, že má zatím v koncovce i štěstí, ale to k tomu patří (smích). Doufám, že mi to tam bude i nadále padat, ale hlavní je, abychom vyhrávali. Na mých brankách má zásluhu celý tým.

Zítra sehrajete s Balašichou druhé utkání. To je vždy problém a nedaří se vám v něm. Jak se na tento odvetný duel připravíte?
Budeme se na něj připravovat stejně, jako na každý jiný zápas. Ale na soupeřovi hráče si musíme dát opět velký pozor, protože jsou velmi nebezpečný. Stačí chvilka nepozornosti a může být zle.

V prvním zápase jste měli poměrně hodně vyloučení.
Ano, dělali jsme zbytečné fauly a navíc jsme byli dvakrát vyloučení za hru v šesti hráčích. Tomu všemu se musíme vyvarovat, protože soupeř by to mohl trestat.

Související články