HC Energie Karlovy Vary

Starší dorostenci ztratili derby v samostatných nájezdech

St. dorost: HC Energie Karlovy Vary - HC Plzeň 1929 2:3sn (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
Svěřenci Václava Eismanna prohráli už podruhé v řadě po samostatných nájezdech. Tentokrát nestačili na indiány, s kterými hráli vyrovnanou partii. O výhře hostů ale rozhodl Richard Kristl. Nejlepším hráčem Energie byl Alexandr Molnár (1+1).
Extraliga staršího dorostu, 5. kolo, čt 20.9.2012, KV Arena
Karlovy Vary
Plzeň
2:3sn
0:0, 1:1, 1:1 - 0:0
Branky a nahrávky: 32. Molnár (Beránek), 59. Rubeš (Molnár, Veverka) - 33. Vlček (Kristl), 55. Uhlík (Polata), rozhodující sam. nájezd Kristl. Rozhodčí: Zubzanda - Gerát, Maloušek. Vyloučení: 1:6. Bez využití. Diváci: 79. Střely na branku: 43:35. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.
Karlovy Vary: Harakal - Vaněk (A), Bláha, Priškin (A), Michálek, Rulík, Kodl, Veverka (C) - Klíma, Hubáček, Beránek, Molnár, Dimitrov, Rubeš, Janás, Kozák, Čejka, Petrov, Osmík, Janata
Plzeň: Pacl - Prokop, Polívka, Hůlka, Lobo, Walter, Kristl, Holý (C) - Beneš, Švarc, Vlček, Opava, Polata, Michel, Uhlík (A), Krliš, Čadek, Jakubec, Starý, Sladký

Komentář k utkání

V první části byla hra opticky celkem vyrovnaná. Do větších šancí se ale dostali domácí. Dimitrov se po buly v útočném pásmu dostal k puku, a hnal se s ním na gólmana, který ho ale vychytal. Stejně dopadl i Beránek, který se zmocnil kotouče po hrubce obrany. Harakala otestovali z uctivé vzdálenosti Švarc s Polívkou, gólman Energie si ale poradil.

Do první velké příležitosti hostů se dostal ve 24. minutě Prokop, jeho ránu z mezikruží ale Harakal vyrazil lapačkou. Ve 32. minutě se KV Arena konečně dočkala gólu. K puku se dostal Alexandr Molnár, a zamířil přesně. Plzni ale stačilo na vyrovnání pouhých padesát sekund. O gól hostů se zasloužil Lukáš Vlček. Energii mohl vrátit vedení Rubeš, sám před brankou ale svou šanci neproměnil.

V další šanci se ocitl Hubáček, Pacl ale znovu zazářil. Na druhé straně mohl dát gól Kristl, ani on však neuspěl. V 55. minutě se indiáni dostali do vedení. Prosadit se dokázal Jiří Uhlík. Energetikům se nedařilo vyrovnat, a tak nakonec odvolali brankáře, což se jim vyplatilo. Na 2:2 vyrovnal 79 sekund před koncem třetí třetiny Tomáš Rubeš. V prodloužení se nic významného nestalo, a tak rozhodly samostatné nájezdy.

V nich za domácí proměnil Vaněk, ale jen jednou. Jeho druhý pokus zastavila tyč. To Richard Kristl proměnil oba své nájezdy, a rozhodl tak o výhře Plzně.