HC Energie Karlovy Vary

Cesta juniorů: Ještě dva zápasy s Mytišči a poté zpátky do ČR

Karlovarští junioři mají za sebou jedno vítězství z bloku dvou zápasů na ledě Balašichy. V tabulce konference si zatím drží páté místo s patnácti body. Nyní sehrají další dva duely o necelých čtyřicet kilometrů dál proti Atlantu Mytišči. Sobotní duel startuje v 11:00, nedělní pak v 10:00. Časy jsou uvedeny pro střední Evropu. Z obou zápasů vám nabídneme textový online přenos.

Název Atlant Mytišči
Založen 1953
Město Mytišči, Rusko
Stadion Mytišči Arena
Kapacita 7 000
Web atlant-mo.ru
Atlant aktuálně s devatenácti body na kontě vede západní konferenci MHL. Doposud prohrál jen dvakrát. Poprvé s Yunostem v prodloužení, kde zřejmě podcenil soupeře, v předchozím vzájemném duelu totiž zvítězil 8:0. Druhou prohru si tým z moskevské oblasti připsal s Budapeští. Útok Atlantu patří aktuálně k nejúdernějším v MHL.

Klub byl založen v padesátých letech minulého století jako Khimik Voskresensk. Postupně se dostal až do nejvyšší sovětské soutěže, kde pravidelně hrál na špici. Mezi roky 1964 až 1984 získal tři bronzové medaile, v roce 1989 pak dokonce i stříbrnou. Mládežnickým systémem Atlantu si prošlo mnoho slavných hokejistů, tehdy například pozdější vítězové Stanley Cupu Igor Larionov a Valerij Kamenskij.

V sezoně 2005/2006 se klub přestěhoval z Voskresensku do Mytišči a dostal dnešní název. Posléze vstoupil do KHL, kde se pravidelně účastní vyřazovacích bojů. Předminulou sezonu dokonce skončil druhý v celé soutěži! Na klubovém znaku je vyobrazen středoasijský pastevecký pes.