HC Energie Karlovy Vary

Snad to nebyl můj poslední hattrick, doufá Martin Zaťovič

V páté minutě otevřel gólový účet zápasu. V závěru druhé třetiny vyrovnal na 3:3. A v čase 52:21 vstřelil vítěznou branku. To vše stihl Martin Zaťovič běhěm utkání s Plzní. Hráč, který nosí na dresu číslo 22, se začíná střelecky probouzet. Jestli bude předvádět podobné výkony, jako na konci minulé sezony, je se na co těšit. Právě sedmadvacetiletý útočník sdílel své dojmy z duelu s Plzní.

Martine, jak by jsi zhodnotil dnešní utkání?
Po fyzické stránce to byl hodně těžký zápas, ale když je plná hala, tak tu náročnost utkání ani tolik nevnímáme. Vyhráli jsme derby a máme tři body. Paráda.

Co jste si řekli za nepříznivého stavu 2:3?
Už před zápasem jsme si řekli, že ten zápas musíme "ulehat" a vybojovat. Také nás to stálo všechno. Museli jsme do toho jít s tím, že vyrovnáme a otočíme to. A to se povedlo, za což jsme rádi. Na konci tam sice ještě byl závar, ale Mensi byl výborný.

Souhlasíte, že tým dostala do zápasu vaše vyrovnávací branka na konci druhé třetiny?
Tak to nevím. Ale když se vyrovná, tak je to samozřejmě dobře. Za vyrovnaného stavu jsme veděli, že můžeme dát čtvrtý gól. To nás hnalo dopředu.

Vzpomenete si, kdy jste dal v minulosti hattrick?
Na konci minulé sezony jsem dal v Boleslavi dokonce čtyři góly. Ještě si to naštěstí pamatuji. Kdyby to nebyl můj poslední hattrick, tak budu rád.

Co je potřeba ve hře Energie zlepšit?
Obrannou fázi. Byly tam zbytečné závary, kdy jsme mohli puk vyhodit, ale nepovedlo se nám to. Těchto situací se musíme vyvarovat. A snad také dáme nějaký gól v přesilovce. Hlavně nedostávat branky a zvednout hru nahoru.

Díky za rozhovor!

Související články

Preview k zápasu | so 22.9.2012

Ovládne Energie západočeské derby?