HC Energie Karlovy Vary

Karlovarští junioři porazili v prvním zápase Čechov 4:1

MHL: HC Energie Karlovy Vary - Viťaz Čechov 4:1 (1:0, 0:0, 3:1)
Energetici se vrátili na vítěznou vlnu, poté co si v domácím utkání poradili s Čechovem. Karlovarští celý zápas drželi jednobrankové vedení, definitivně soupeři odskočili až ve třetí třetině. Výborně zachytal Vladislav Habal, a týmu výrazně pomohl také Jaromír Kverka, který vstřelil dvě branky.
MHL, 11. kolo, čt 27.9.2012, KV Arena
Karlovy Vary
Čechov
4:1
1:0, 0:0, 3:1
Branky a nahrávky: 14. Kverka (Chalupa, Tomeček), 42. Jurák (Kvapil), 47. Flek (Jurák), 58. Kverka (Klimíček, Schusser) - 50. Ivanov Ilja. Rozhodčí: Anton Děmura (HR) - Štefan Belko, Daniel Hynek. Vyloučení: 4:3, navíc Kurbatov (RRC) 5 min. + do konce utkání a Osipov (RRC) 5 min. + do konce utkání. Využití: 2:1. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.
Karlovy Vary: Habal - Chalupa, Klimíček, Šik, Kvapil, Dvořák, Schusser, Troška - Tomeček, Flek, Kverka, Koblasa, Jurák, Harkabus, Vrána, Švec, Sýkora, Kohout, Piskoř, Zadražil
Čechov: Saprykin - Glotov, Perminov, Pugačjov, Tatalin, Osipov, Chochlov, Sabinin, Voršev - Kurbatov, Ivanov Ivan, Ivanov Ilja, Valerko, Kolyčev, Makarenko, Gaglojev, Vorobjov, Fedosejev, Kljauzov, Maximov, Švec-Rogovoj, Šackij

Komentář k utkání

Aktivněji začali domácí, obrana Čechova ale v úvodu utkání působila celkem jistým dojmem. Do první větší šance se dostal Kverka, který se ocitl sám před gólmanem, jeho střela z první ale skončila mimo. Ve 14. minutě se však KV Arena mohla začít radovat. Kapitán Jaromír Kverka dostal přesný pas, a z úhlu postupoval sám na Saprykina, jehož překonal ukázkovým bekhendovým blafákem. Hosté brankáře Habala v domácí svatyni výrazněji neohrozili.

I druhou třetinu měli domácí ve své režii. Problémem byla koncovka. Koblasa měl dvě dobré příležitosti, ani jednou ale nezamířil přesně. Saprykina nepřekonal ani Kverka, který před ním zůstal úplně sám. Do hry se postupně dostal i Čechov. Největší šanci měl Gaglojev, jeho dorážka ale trefila jen připraveného brankáře Habala.

75 sekund po zahájení třetí třetiny už to bylo 2:0. V přesilové hře se střelou od modré čáry prosadil Roman Jurák. Ve 47. minutě se navíc po krásné kombinaci prosadil i Jakub Flek. O chvíli později dokázali skórovat i hosté, když se v početní výhodě prosadil Ilja Ivanov. Místo snahy o zdramatizování zápasu ale začali hostům téct nervy, a tak měli domácí pětiminutovou přesilovku pěti proti třem. V ní se trefil Jaromír Kverka, a stanovil skóre na konečných 4:1.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Dnešní zápas hodnotím jako velmi dobrý týmový výkon celého mužstva. Odehrálo jedno z nejlepších utkání od začátku sezony. Byli jsme organizovaní, a i díky přesilovým hrám, jsme zaslouženě vyhráli.

Fotogalerie

Související články