HC Energie Karlovy Vary

Heřman: S Kladnem to bude svátek

Útočník Jan Heřman nastoupí v karlovarském dresu HC Energie i v utkání s Kladnem. „Tohle utkání bude svátek pro celý karlovarský hokej. To platí i pro nás hráče. Byli bychom velmi rádi, kdyby z Varů odjelo Kladno bez bodů,“ říká usměvavý forvard.

Před utkáním se usmíváte. Jste dobře naladěni?
Já se směji pořád. Někdy až moc. Ale na druhou všichni se na to těšíme. Tohle utkání je mimořádná událost a já bych si moc přál, abychom na konci byli šťastnějším týmem.

Naposledy byl plný dům v duelu s Plzní. S Kladnem to bude letos podruhé…
Diváci letos chodí v hojném počtu, za což bych jim chtěl touto cestou poděkovat. Že bude vyprodáno, jen dokazuje, že to bude veliký svátek. Ani divákům se jen tak nepoštěstí vidět takovéto ikony českého hokeje na karlovarském ledě.

S trenérem jste už probírali taktiku. Jak bude formaci s Plekancem a Jágrem hlídat?
Ukazovali jsme si, jak zakládají útok a jak se prezentují na ledě. Všechny formace ví, co mají na ledě dělat, když na ně zrovna vyjde nastoupit proti těmto borcům. Každopádně se budeme snažit jim to hodně znepříjemnit.

Jak znepříjemnit?
Většina týmů v extralize je už také přečetla. Musíme jim hrát hodně důrazně do těla. Ani jeden z nich to nemá rád. Hlavně Jarda Jágr. Viděl jsem v Plzni Honzu Kováře, jak na Jágra hrál a dařilo se mu to. My se z předchozích zápasů Kladna musíme poučit, něco si z toho vzít za své a to předvádět na ledě.

Trenér ještě nikoho neurčil, kdo by chodil s Jardou Jágrem s trochou nadsázky i na záchod? Budete hrát osobní obranu?
Když byla naposledy stávka NHL, tak dostal Jágra na starost Honza Košťál. Začali jsme si z něj dělat srandu, že zase bude dělat hlídacího psa. Ale definitivně nikdo určený není. Zřejmě budeme hrát, jak to na koho vyjde.

Související články

Ohlasy k zápasu | čt 18.10.2012

Jen jsem do toho plácl, přiznal Doležal

Ohlasy k zápasu | pá 19.10.2012

Jágr + Plekanec: Energie vyhrála zaslouženě