HC Energie Karlovy Vary

Melenovský: Utkání s Energií už tolik neprožívám

Marek Melenovský v Karlových Varech hrál několik sezon, nad hlavu zvedl pohár pro mistra extraligy, stejně jako další hráči v roce 2009. Teď už druhou sezonu válí za Zlín. „Do čtrnácti dnů čekáme už třetí dítě, no a dům v Humpolci vesele roste,“ prozradil s úsměvem na tváři po pátečním utkání, ze kterého odcházel jako vítěz.

Usmívat se Melenovský mohl. Berani si odvezli plný počet bodů za vítězství 4:2. „Vary se zatáhly a začaly se bát o výsledek. Na střídačce jsme si řekli, že když jim dáme jeden gól, tak znervózní a my vyhrajeme. Přesně to se také stalo,“ ohlížel se za utkáním.

Po první třetině však ještě v kabině hostů tolik úsměvů nebylo. „Vyříkali jsme si to mezi sebou. Pár hráčů zvýšilo hlas. Pak nám to ještě vyčinil trenér. Máme zkušené mužstvo. Dokázali jsme se uklidnit, rozebrat naše chyby a říct si, že ve Varech neprohrajeme. Dokázali jsme sami sobě, že na Energii máme. Měli jsme větší hlad po vítězství,“ popsal rodák z Humpolce atmosféru po třetině, kterou hosté prohráli 0:2.

Sám Melenovský přiznal, že v první třetině stačilo málo a utkání by dopadlo jinak. „Domácí měli hodně šancí. To je pravda, ale podržel nás brankář. Vary měly pár nebezpečných přesilovek, ale ustáli jsme to, dokázali jsme je dobře sehrát. Musím přiznat, že pokud by padl třetí gól, tak by se nám utkání jen těžko obracelo,“ uznal Melenovský a pokračoval: „Ten ale nepadl. Jsem moc rád, že si odvážíme tři body.“

Marek Melenovský v Karlových Varech odehrál čtyři a půl sezony a v takových případech bývá nepsaným pravidlem odměnit své současné spoluhráče za případné vítězství. „Musel jsem vypsat nějakou odměnu. Bude to svačina a rád jí dám. Na druhou stranu jsem tohle utkání už neprožíval tolik jako v minulém roce. Když jsem z Varů odcházel a přijeli jsme sem se Zlínem, bylo to daleko horší,“ dodal na závěr.