HC Energie Karlovy Vary

Junioři sehrají poslední letošní dvojzápas v KV Areně

Junioři mají před sebou poslední dva domácí zápasy v letošním kalendářním roce. V úterý a ve středu vždy od 18 hodin budou v KV Areně hostit Dynamo – Šinnik Bobrujsk, se kterým letos odehráli tři vyrovnané zápasy. Utkání můžete jako tradičně navštívit zdarma.

Po dvou vítězstvích nad Juností Minsk panuje v kabině výborná nálada. „Dali jsme si proti Junosti jasný cíl získat šest bodů. Možná to nezní moc skromně, ale my bodovat potřebujeme. Junosť po našich zápasech v Minsku vyměnila trenéry a na jejich hře to bylo znát,“ uvedl po utkání Karel Mlejnek.

HC ENERGIE - DINAMO-ŠINNIK

úterý 27.11. od 18:00

středa 28.11. od 18:00

Obě utkání s Minskem si však kromě bodového zisku pro Energii příliš podobná nebyla. Zatímco v sobotu energetici soupeře přejeli 6:0, o den později na výsledek 2:1 mnohem víc nadřeli. „Neměli jsme takový tlak v předbrankovém prostoru jako v prvním zápase. To byl asi největší rozdíl. V obou utkáních jsme měli mnoho šancí, ale ve druhém jsme se nedokázali prosadit. Chyběla nám určitá pohotovost. Dalším rozdílem bylo to, že jsme ve druhé třetině, kdy jsme měli hluchou pasáž, dovolili soupeři vstřelit branku. Nakonec jsme to ale utřískali a zvládli,“ pokračoval Mlejnek.

Utkání podle všeho rozhodla bojovnost a nasazení. „Podle mého ano. Kluci vydali ze sebe maximum. Také nám pomohla zlepšená hra v oslabení. Ta nám zatím tolik nešla. Naposledy jsme dostali branku při hře pět na pět 23. října od Rudé Armády. Takže to byl také rozhodující faktor,“ vyjmenoval Mlejnek důležitá fakta střetnutí.

V závěru třetí části dostala Junost možnost pětiminutové přesilové hry. „Byli jsme hodně nervózní. Bylo nám jasné, že když Minsk vyrovná na 2:2, bude nesmírně těžké získat potřebné tři body. Na druhou stranu hráči toto oslabení odehráli výborně. Puků, které prošly na branku, bylo opravdu málo,“ dodal trenér k hodnocení utkání.

VZÁJEMNÉ ZÁPASY

SPJ Omsk
HC Energie - Dinamo-Šinnik 3:2

31. kolo
Dinamo-Šinnik - HC Energie 1:2

32. kolo
Dinamo-Šinnik - HC Energie 3:1

Po krátkém pondělním oddechu čeká juniorku dvojzápas s Bobrujskem. „Čekáme výsledkově hodně vyrovnaná střetnutí. Historicky jsme se s nimi potkali čtyřikrát (2 zápasy v letošní MHL, 2 zápasy na Světovém poháru juniorů, pozn. red.) a vždy zápasy skončily o jednu branku. Tedy až na to poslední. Hlavně se musíme dát po zdravotní stránce dohromady. Nemáme Jardu Kverku a také Adama Schussera. Pravděpodobně jsme přišli i o Tomáše Kvapila, který si ve druhém utkání s Juností přisedl kotník. Uvidíme, jak na tom bude. Snad po nějakém zaledování bude schopen do utkání s Dynamem – Šinnik nastoupit. Navíc k tomu jsou ještě někteří kluci mírně nastydlí. Do konce kalendářního roku nás čekají čtyři utkání a my se budeme chtít co nejlépe připravit,“ popisuje hlavní trenér vyhlídky do dalších dní.

Podobně jako s Minskem, i s Dinamem-Šinnik se junioři střetli poměrně nedávno během tripu po Bělorusku. Po vítězství 2:1 ve druhém zápase prohráli 1:3. „Ve druhém utkání jsme nedokázali zachytit nástup domácích, což se ukázalo jako rozhodující. Dvě oslabení a dva inkasované góly. Navíc soupeř proti nám nasadil dva hráče, kteří pendlují mezi MHL a KHL. Tito hráči hru domácích oživili a byli velikým přínosem. Možná to bylo jen shodou okolností, ale oba tito hráči vstřelili první dvě branky Dinama,“ uzavřel Mlejnek.

Kluci výborně brání, chválí Habal spoluhráče

Vladislav Habal

Za bodový zisk z posledních utkání, který je vynesl až na čtvrtou příčku Západní konference, mohou energetici děkovat i svému brankáři Vladislavu Habalovi. Ten aktuálně chytá ve velké pohodě. „Ve druhém zápase s Juností na mě moc střel nešlo. Musel jsem být stále ve střehu, jelikož každá situace Minsku byla dosti nebezpečná,“ ohlédla se brankářská jednička za nedělním utkáním.

V závěru třetí třetiny Minsk dostal výhodu pětiminutové přesilovky. „Moc práce jsem neměl. Kluci výborně bránili. Soupeř se téměř k ničemu nedostal. Podle mého utkání rozhodla bojovnost celého našeho týmu,“ pokračoval potvrdil gólman názor svého kouče.

S Juností se energetici už v základní části nepotkají. Ze čtyř zápasů dokázali vyválčit dvanáct bodů, tedy sto procent. „Všechna utkání byla náročná. I když je Minsk na posledním místě, hraje výborně směrem dozadu a její hráči jsou hodně nepříjemní. Mají nebezpečné brejky, ze kterých nám hrozili,“ popisuje Habal nepříjemného protivníka.

Související články

Reportáž | út 27.11.2012

Junioři slaví další vítězství