HC Energie Karlovy Vary

Petr Pohl z Třince: Mrzí nás, že jsme nebodovali

Energetici z Třince nevezou ani bod, přesto svým výkonem přispěli k hokejovému představení, které nabídlo pohledné branky a řadu dalších šancí. Střelecky se prosadil i karlovarský útočník Petr Pohl.

Třinec vstoupil do utkání jako vždy velmi útočně. Petře, byla úvodní třetina hodně hektická?
Rozhodně to pro nás nebylo moc dobré, když domácí vedli o dvě branky. Naštěstí jsme dokázali jejich náskok umazat a stav vyrovnat. Udělali jsme z toho zápas, který se musel líbit. Mrzí mě ale, že jsme nedokázali zareagovat i na ten poslední gól.

Myslíte, že díky velice rychle vstřelené brance nebyl Třinec tak důsledný při hře dozadu?
Oceláři jsou známí svojí ofenzivní hrou. Hrají takto od začátku sezóny. Přijde mi, že jdou úmyslně do rizika s hrou dopředu a zatím jim to vychází. O to více nabízejí prostor na brejky. Nám se povedlo brejkové situace proměnit.

Nabádal vás trenér před utkáním právě k vyhledávání těchto situací?
Určitě jsme šli do zápasu s vědomím, že Třinec bude hodně útočit. Čím více celek útočí, tím více musí bránicí tým spoléhat na šance z úniků. Něco podobného jsme v kabině rozebírali.

Do druhé třetiny nastoupily oba celky jak vyměněné. Snažil se Třinec hrát lépe dozadu?
Je možné, že je trochu zaskočilo naše vyrovnání. Přesto si myslím, že hokej to byl hezký a diváci museli být spokojení. Jenom mě mrzí, že jsme nedokázali vyrovnat i při stavu 3:2. Mohlo to být pro nás ještě hezčí utkání.

Myslíte, že za inkasovanými góly stály individuální chyby?
Inkasované branky odpovídají hernímu stylu Třince. Třinec to dopředu opravdu umí a myslím, že jejich gólové střely to dnes potvrdily.

Pro Energii právě skončil moravský trip. Jak jste ho trávil? Stihl jste se podívat domů?
Když byla chvilka, tak jsem ji skutečně trávil s rodinou. S rodiči a s bráchou.. Je to pro hráče dobré, když se najde čas trávit v sezóně takhle tři dny s rodinou.

V neděli nastoupíte proti Zlínu. Bude to pro vás po této těsné porážce těžký zápas?
Pro nás je každý zápas důležitý a ke všem zápasům přistupujeme stejně. I dnes nás mrzí, že jsme nedokázali získat body. Na Zlín se musíme připravit a vstoupit do utkání s maximálním nasazením. Pokud budeme ke každému zápasu přistupovat zodpovědně a se stoprocentním nasazením, určitě se výsledky dostaví.

Související články

Reportáž | pá 18.1.2013

Dobrý výkon na body v Třinci nestačil