HC Energie Karlovy Vary

Roman Vlach: První třetina byla zlomová

Bylo to pro něj symbolické utkání. Ve Zlíně se narodil, v čele soupeřovy družiny navíc stál trenér Rostislav Vlach, jeho otec. Romana Vlacha působícího v kádru Energie tak nedělní vítězství těšilo dvojnásob.

Romane, jaké ve vás převládají pocity po takovém hektickém utkání?
Mé pocity jsou po vydařeném utkání vždycky dobré a člověku to zvedne náladu. Získali jsme tři důležité body a to je pro nás nejdůležitější.

Myslíte, že mužstvo ze Zlína podcenilo vstup do zápasu?
Jestli mohu porovnat, tak už za mého působení ve Zlíně se dobře hrálo proti Karlovým Varům. Otázka by měla spíše směrovat na někoho ze zlínské kabiny. Každopádně to bylo pro nás dobré, že jsme odcházeli do kabiny po první třetině se čtyřgólovým náskokem. Zlín je mužstvo, které jde do každého střetnutí naplno.

Jaké jste dostali od trenéra po první třetině instrukce? Čtyřbrankový náskok mohl svádět k určité lehkovážnosti...
Trenér nás nabádal k opatrnosti a nepodcenění situace. Už mnohokrát se naskytl pohled na zápasy, kde čtyřbrankový náskok nic neznamenal a utkání soupeř ještě dokázal pořádně zdramatizovat. Měli jsme být nohama na zemi, neusnout na vavřínech a bojovat až do konce.

Čtyřgólový náskok se vám v závěru hodil, že?
Ano, ta první třetina byla rozhodně zlomovým momentem duelu. Vletěli jsme do ní tak, jak jsme si představovali a od toho se pak odvíjel i závěr, kdy si Zlín vypracoval nátlak, který naštěstí nestačil na vyrovnání.

V půlce hry se hra přiostřovala. Neobávali jste se, že se utkání bude ubírat špatným směrem?
My jsme si jasně řekli, že se nesmíme nechat vyprovokovat. Většinou je to součást taktiky. Zkusit to strhnout i jiným způsobem než jenom před brankou. Snažili se hrát do těla, ale myslím, že jsme i v tomhle ohledu síly dorovnali.

Střelecky jste se dnes neprosadil, ale šanci jste měl obrovskou..
Měl jsem to sice na bekhend, ale vyřešil jsem to takovým způsobem, až jsem si říkal, že možná stačilo trefit jen branku, protože brankář šel úplně dolů. Možná jsem měl objet branku dokola. Ale po neproměněné šanci podobně spekuluje každý.

Alespoň podle statistik to vypadá, že vám angažmá v Energii sedí víc než v Liberci. Cítíte to stejně?
V Karlových Varech se mi líbí a jsem rád, že tu je menší tlak zvenčí. Tlak hráč potřebuje, ale když je ho mnoho, tak spíš škodí. Je to tu takové uvolněnější. Cítím se tu velice dobře a doufám, že si to přenesu do hry a budu pro tým maximálně užitečný. Hlavně musíme vyhrávat.

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 20.1.2013

Roman Prošek: Proti Zlínu se 3 body cení

Ohlasy k zápasu | st 23.1.2013

Jan Košťál pokořil metu 700 utkání