HC Energie Karlovy Vary

Karlovarští junioři přivítají Almaz Čerepovec

Série čtyř zápasů na domácím ledě míří do své druhé poloviny. Po Petrohradu se v KV Areně v následujícím dvojbloku představí Almaz Čerepovec, jemuž se v letošní sezoně mimořádně daří. První utkání začíná v pondělí od 18:00, odveta pak o den později ve stejný čas.

NázevAlmaz Čerepovec
Založen1956
MěstoČerepovec, Rusko
StadionIce Palace Čerepovec
Kapacita6 064
Webalmaz.severstalclub.ru
Daleko na sever od Moskvy, na břehu Rybinské přehrady, která je pro svou rozlohu někdy přezdívaná Rybinské moře a v době vzniku byla největší člověkem vytvořenou vodní nádrží na světě, leží město Čerepovec s třemi sty tisíci obyvateli. A téměř na konci městské zástavby nově postavená hala pro 6 000 diváků, kde hraje své zápasy jednak Severstal Čerepovec z KHL, ale také tamní junioři pod názvem Almaz.

Těm se v letošní sezoně mimořádně daří. Na kontě mají stejný počet bodů jako karlovarská Energie, ovšem nahráno mají právě o dva zápasy méně. Zelenobílým se tak naskýtá příležitost eliminovat výhodu Čerepovce a svého soka v tabulce nadobro předstihnout. V takovém případě by karlovarští hokejisté uhájili třetí pozici v západní konferenci MHL.

Zároveň by si ale zelenobílí mohli chtít zlepšit mírně rozpačitou bilanci, i přes jinak výborný herní projev, z předchozích zápasů a vrátit se na vítěznou vlnu.

Související články

Reportáž | po 28.1.2013

Junioři nestačili na Čerepovec