HC Energie Karlovy Vary

Nesmíme být uspokojení, říká Karel Mlejnek

Junioři porazili v druhém utkání Čerepovec a stále zůstávají mezi nejlepšími týmy Západní konference. Trenér Karel Mlejnek po zápase hovořil o pocitech z posledních vystoupení svých svěřenců i blížícím se play-off.

Oproti prvnímu utkání s Čerepovcem jste v úterý udělali několik změn v sestavě. Byly vynucené?
Ano byly. Do prvního zápasu nastoupili hráči A-týmu, a ti už pro druhé utkání k dispozici nebyli, protože ve čtvrtek hrají zápas. Tomáš Sýkora, který hrál na tripu velmi dobře, dostal vysokou hůl a má zlomený nos, takže jde na operaci, a nejede s námi na další trip. Ale zase se nám vrátil Tomáš Kvapil. Udělali jsme dost změn, hráči to pojali pozitivně, z prvního zápasu si vzali ponaučení, a odměnou jsou nám tři body.

Jak jste spokojen s bodovým ziskem z posledních čtyř domácích zápasů?
Máme spočítaný nějaký bodový počet, a do konce zbývá čtrnáct zápasů. Pevně věříme, že budeme mít kolem sta bodů. Každý zápas je těžký a důležitý. V pondělí tady Čerepovec předvedl nejlepší výkon, myslím, že takhle dobře tady ještě nikdo nehrál. Dnes jsme je porazili, tak jsme za tři body rádi. Stejně jako jsme rádi za čtyři body s Petrohradem. Jsou to naši přímí konkurenti, a získali jsme s nimi víc než padesát procent bodů, což je slušné.

Co říkáte na vaše umístění okolo třetího, čtvrtého místa v Západní konferenci?
Samozřejmě jsme spokojení. Nicméně, když se podíváme na tabulku, tak můžeme být spokojení, ale ne uspokojení. Na třinácté místo máme náskok zhruba patnácti bodů, což znamená čtyři nebo pět zápasů. Některým týmům ještě zbývá osmnáct zápasů, některým patnáct a některým třináct. My budeme ještě venku hrát se Stříbrnými Lvy a Jaroslavlí, doma zase s Dynamem Moskva. To budou všechno zápasy, které hodně napoví. Potřebujeme s těmito soupeři bodovat alespoň na padesát procent. Potom do osmičky proklouzneme. Tabulka je vyrovnaná, a naším prvotním cílem je uhrát play-off.

Od kdy myslíte na vyřazovací boje?
Myslíme na něj od té doby, co jsme si vytvořili náskok. Od té dvanáctizápasové série, během které jsme získali 33 bodů. Ale teď vidíme, že je to těžké, soupeři hrají mnohem aktivněji a agresivněji. Ale snažíme se, a naším cílem je osmička.

Díky za rozhovor!

Související články