HC Energie Karlovy Vary

Balašicha vyhrála i ve druhém utkání

MHL: HC Energie Karlovy Vary – HK MVD Balašicha 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
Ani napodruhé to juniorce s Balašichou nevyšlo. Po chladné první polovině utkání, kterou rozčísla jen dvojitá akce Energie z konce první dvacetiminutovky, přišla skvěle odehraný konec druhé periody v podání hostí. Ti dvěma brankami zaskočili domácí hráče. Za energetiky odpověděl v 50. minutě Jaromír Kverka, závěrečnou snahu ale překazil gól do prázdné branky. Další utkání čekají na energetiky v neděli a pondělí, kdy na svém ledě přivítají lídra Západní konference Atlant Mytišči. Nedělní zápas bude volně navazovat na bitvu A-týmu s Chomutovem. Kdo počká na 19. hodinu, určitě neprohloupí.
MHL, 56. kolo, pá 15.2.2013
Karlovy Vary
HK MVD
1:3
0:0, 0:2, 1:1
Branky a nahrávky: 50. Kverka (Klimíček) - 34. Barancev (Matvejev, Uvarov), 37. Lypkan (Markovin), 59. Matvejev (Bočarov). Rozhodčí: Děmura - Hynek, Maloušek. Vyloučení: 6:10. Využití: 1:0. Diváci: 420. Střely na branku: 27:21. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.
Karlovy Vary: Habal - Klimíček, Dvořák, Schusser, Chalupa, Šik, Gombár - Flek, Kverka, Tomeček - Zadražil, Jurák, Novák - Harkabus, Vrána, Švec - Piskoř, Sýkora, Kohout
HK MVD: Bočarov - Barancev, Korjagin, Mironov, Matvejev, Lypkan, Kobelev, Jermošenko - Djačenko, Igumnov, Ilin, Bojčuk, Nikolajev, Uvarov, Jefremov, Burov, Markovin, Bazanov, Sidljarov, Šipov

Komentář k utkání

Do začátku první třetiny vlétli znovu lépe hosté, kteří si vypracovali několik příležitostí, které však Habal bez problémů zlikvidoval. To však neznamená, že by Energie nějak zaostávala. Naopak, solidní příležitost si vytvořil Schusser, který dostal z rohu ideální přihrávku od Kverky, se kterou ale ani Bočarov neměl větší potíže. Hrálo se také dvakrát bez jednoho hráče na obou stranách, ani to však úvodní gól nepřineslo. Ke konci první periody měli zase více ze hry hosté, aktivita se přesunula na jejich stranu, vidět byl opět především Jaromír Kverka. Ten si vytvořil několik solidních příležitostí, ale jak už bylo zmíněno, ani jedna z nich neskončila gólem. V úvodní části tedy branka k vidění nebyla.

Ve druhé části se opakoval scénář z úvodu té první. Šance na obou stranách, pozorní gólmani, poměrně dost vyloučení současně na obou stranách. Na gól se čekalo celkem 33 minut a 40 sekund, pak se jako první prosadili hosté. Přesněji Denis Barancev, který od modré čáry prostřelil Habala. Následovala další rána. 3 minuty a 39 sekund před koncem druhé třetiny se z dorážky prosadil Mark Lypkan. Pár minut do konce byla ještě Energii nabídnuta přesilovka, tu se jí však také nepovedlo využít. Do šaten odcházeli hosté s náskokem 0:2.

Ve třetí třetině měli domácí k dispozici přesilovou hru, ta se ovšem proměnila v další dvě minuty čistého konta brankáře Bočarova. Ve 45. minutě tu byla další početní výhoda, ale ani ta vytoužené ovoce v podobě první vstřelené branky nepřinesla. V čase 48:43 byli postupně vyloučeni Bojčuk a Ilyn, přičemž druhý jmenovaný dokonce na 2+2 minuty. Energetici tedy měli možnost snížit, a to se jim také povedlo. Byl to kdo jiný než Jaromír Kverka, který šikovnou forhendovou střelou po zemi nedal gólmanovi Bočarovovi žádnou šanci. Přesilovka domácích pokračovala, ale vyrovnávací gól už nepřišel. Minutu a 35 sekund před koncem utkání opustil Habal klec, ale místo vyrovnání přišla pojistka v podobě gólu do prázdné brány od Matfejeva. Domácí tedy oba zápasy s Balašichou prohráli.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Do dnešního utkání jsme nastoupili lépe než do toho včerejšího. První třetina probíhala podobně jako včera. S výsledkem jsme nespokojeni, velký podíl na tom má osmiminutový výpadek ve druhé třetině, nepomohla ani snaha mužstva a dlouhá přesilová hra 5 na 3. Věřili jsme, že v power play proměníme šance, to se však nepodařilo. Stále máme problém se vstřelením branky, góly dávají pořád jedni a ti samí hráči.

Lev Berdičevskij (HK MVD Balašicha): Byl to těžký zápas. Oba týmy hrály fyzicky náročný hokej. Dvě výhry z Varů jsou pro nás moc důležité, protože bojujeme o účast v play-off.

Fotogalerie

Související články

Ohlasy k zápasu | so 16.2.2013

Lev Berdičevskij: Do Varů se vracím rád