HC Energie Karlovy Vary

Kumstát: Když nedáme gól, nemůžeme zvítězit

Vytáhlý střelec se vrátil po vleklém zranění do sestavy karlovarské Energie. Ani on však nedokázal zabránit jasné prohře na ledě Komety Brno. Přesto se již cítí lépe a věří, že ve zbývající utkáních spoluhráčům pomůže.

Petře, jak byste zhodnotil utkání?
Myslím, že rozhodla první třetina, kde jsme hráli snad pořád ve čtyřech. Před úvodní brankou jsme navíc udělali hrubou chybu, a to by se nám nemělo stávat. Stále to ale bylo o rozdíl jediného gólu. Hráli jsme ale hodně oslabení a Kometa své přesilovky využila, což rozhodlo.

Dvě branky jste dostali v oslabení, nezdála se vám některá vyloučení přísná?
Omlouvám se, ale k těmto věcem se nemohu příliš vyjadřovat. Každopádně si myslím, že těch vyloučených bylo na naší straně hodně.

Po první třetině jste prohrávali o tři branky, nálada asi nebyla dobrá, že?
Určitě se nám veselo do kabin nešlo. Jak jsem říkal, ve čtyřech se hraje hrozně špatně, natož proti Kometě. Nás, co jsme na oslabení určeni, stálo úvodní dějství i fyzické síly. Když už jsme jedno oslabení přestáli, přišlo druhé. Zbylí kluci se na led zase nedostávali vůbec, což také není ideální.

Druhá třetina byla z vaší strany lepší, co se stalo? Zvýšil trenér v kabině hlas?
Hlavně jsme konečně hráli v plném počtu. To bych viděl jako zásadní rozdíl mezi těmi třetinami. Měli jsme to ale velmi těžké. Kometa vedla, nikam se netlačila a pozorně bránila.

Jak se hraje proti Kometě, která je v euforii?
Špatně! Kometa si vlastně obdobnou situaci protrpěla při posledním vzájemném zápase u nás ve Varech, kdy jsme vyhráli 7:0. Nám se tehdy povedlo vše, Brnu nic. Hrozně těžce se hraje proti vedoucímu mužstvu, které hraje v klidu a nemusí se strachovat o výsledek.

V závěrečném dějství jste inkasovali ve třech. Dávali jste si po této brance ještě šance na bodový zisk?
Myslím, že už jsme věděli, jak zápas skončí. Veškeré naše náznaky šancí pochytal skvělý Trvaj. Letos jsme tady v Rondu nevstřelili ani branku. S takovouto produktivitou se nedá myslet na jakýkoliv bodový zisk.

Dnes jste branku nevstřelili, zatímco v minulém utkání jste jich dali hned osm...
My takovéto výkyvy bohužel máme celou sezonu. Když se nám podaří vsítit dvě nebo tři branky, vše z nás spadne a střelecky se nám pak v tom zápase daří. Naopak, čím více gól dát potřebujeme, tím více to nejde. To byl přesně dnešní případ.

V tabulce se pohybujete přesně na rozmezí předkola a play-out. Brali jste případné vítězství jako vstupenku do předkola?
Tento fakt si myslím nesehrál žádnou roli. My jsme si řekli, že půjdeme do každého zápasu s cílem urvat alespoň nějaký bod. Každý pro nás bude totiž v konečném součtu neskutečně důležitý, ať už to dopadne jakkoliv.

Vy osobně jste hrál druhý zápas po vážném zranění. Cítil jste se dobře?
Hrál jsem druhý zápas během tří dnů a deficit byl tedy rozhodně znát. Zápasové tempo se s tím tréninkovým nedá vůbec porovnávat. Navíc nám vzala síly ta oslabení, kterých bylo v úvodním dějství dost. Potom už jsme se nemohli dostat do hry. Jako formace jsme si dnes nevytvořili ani mnoho střeleckých příležitostí. Celkově tedy nemůžeme být s výkonem vůbec spokojeni.

Díky za rozhovor a ať se daří!

Související články

Reportáž | pá 15.2.2013

Po kanonádě střelecká odmlka

Preview k zápasu | pá 15.2.2013

Energetici zavítají do moravské metropole