HC Energie Karlovy Vary

Junioři sehrají poslední domácí dvojzápas základní části

Energetiky čeká v MHL opravdu náročný finiš. V neděli od 19:00 a v pondělí od 18:00 v KV Areně přivítají lídra Západní konference z Mytišči, aby pak posledních šest utkání základní části odehráli na hřištích soupeřů. Junioři bojují o bodovou pojistku účasti v play-off. Přijďte jim svými hlasivkami pomoci dotáhnout nadějně rozehranou sezonu do zdárného konce.

VZÁJEMNÉ ZÁPASY

09. kolo Atlant - Energie 4:1
10. kolo Atlant - Energie 5:4p
57. kolo Energie - Atlant od 19:00
58. kolo Energie - Atlant od 18:00

Juniory Energie v neděli a pondělí čeká těžký oříšek. V KV Areně přivítají papírově nejsilnější celek Západní konference Atlant Moskevská oblast. Tým z Mytišči vede konferenci o deset bodů před Spartakem Moskva a soupeřům nastřílelo už 239 branek, což je suverénně nejvyšší počet napříč oběma konferencemi.

„Myslím, že se dá hrát s každým soupeřem. Vůbec není potřeba stahovat kalhoty, ba naopak musíme se tomuto soupeři postavit čelem,“ nepřipouští si poraženeckou náladu trenér Energie Karel Mlejnek a dodává: „Když jsme jako nováček soutěže na našem prvním tripu byli v Mytišči schopni uhrát bod, tak si říkám, proč by se nám nemohl povést nějaký zápas doma.“ Atlant energetiky v devátém a desátém kole porazil 4:1, respektive 5:4 po prodloužení.

Už v dřívějších rozhovorech trenér Mlejnek hru Atlantu vyzdvihoval. Šlo o jedno z herně nejvyzrálejších mužstev, na které jeho svěřenci v průběhu základní části narazili. „Otázka je, s jakou sestavou sem přijedou. V jejich A-mužstvu v KHL totiž proběhly velké změny včetně trenérů, vedení i kádru. Nevím, jestli na tento trip dorazí všechny jejich opory, protože někteří junioři dostali šanci právě v áčku. Budapešti ale dvakrát nastříleli sedmičku, takže jejich kvalita bude pořád velká,“ upozorňuje Mlejnek na poslední dvojzápas, ve kterém Atlant porazil Patriot Budapešť 7:4 a 7:2.

Naproti tomu energetici mají v hlavách dva zápasy s HK MVD, ze kterých dokázali vytěžit jediný bod. Dvě porážky zchladily nadšení, které do týmu vnesl nedávný osmibodový trip. „Euforie je pryč. Na druhou stranu musíme uznat kvality soupeře. Před Vánoci byla Balašicha na nějakém dvanáctém místě a teď udělala obrovskou šňůru. Je vidět, že každý zápas je pro ně rozhodující, aby se dostali do osmičky. My však nemusíme věšet hlavu, stále to máme ve svých rukou,“ burcuje trenér Mlejnek.

Energii aktuálně trápí dva hlavní problémy. Jedním je onemocnění obránců Trošky a Kvapila. „Oba budou použitelní až na následujícím tripu. Jejich absence je v naší hře znát, rozhodně ale nechci poslední porážky svádět na naši defenzivu. Hlavní problém zůstává v útoku. Branky nám střílí stále jedni a tíž hráči. Čekáme, že se připojí i další. Zatím se tak neděje, ale věříme, že v nejbližších zápasech se tak stane.“

Související články

Reportáž | ne 17.2.2013

Lídr konference prokázal své kvality